Πανελλήνιες 2021: Νωρίτερα φέτος οι αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις
Πανελλήνιες 2021: Αναμένεται η υπουργική απόφαση για τις δηλώσεις συμμετοχής στις εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέτος αναμένεται να γίνουν πιο νωρίς οι αιτήσεις των υποψηφίων μαθητών και μαθητριών για τις Πανελλήνιες 2021. Μέχρι πρότινος, η διαδικασία αίτησης συμμετοχής των μαθητών και μαθητριών gia τις Πανελλήνιες γινόταν εντός Μαρτίου, κάτι που αναμένεται να αλλάξει φέτος.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις Πανελλήνιες 2021 για πρώτη φορά, η δήλωση συμμετοχής θα γίνει εντός των επόμενων ημερών, καθώς αναμένεται να δημοσιευτεί υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία μέχρι τέλος Νοεμβρίου μόνο οι μαθητές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021 θα υποβάλουν την αίτηση – δήλωση στέλνοντας email στη σχολική τους μονάδα.

Μετά την υποβολή της αίτησης-δήλωσης, η οποίας όπως προαναφέρθηκε θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη σχολική μονάδα, η αίτηση θα καταχωρηθεί ηλεκτρονικά. Ωστόσο, μέχρι στιγμής αναμένεται η επίσημη απόφαση του Υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες h δήλωση συμμετοχής θα γίνει για πρώτη φορά αρκετά νωρίτερα, καθώς ξεκινάει η διδασκαλία των ειδικών μαθημάτων στα σχολεία. Mε αυτό τον τρόπο το Νοέμβριο θα γίνει η πρώτη «χαρτογράφηση» από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας για το ενδιαφέρον που υπάρχει από τους υποψηφίους στη διδασκαλία των ειδικών μαθημάτων, ώστε να συγκροτηθούν τα απαραίτητα τμήματα αναλόγως των μαθητών και μαθητριών, που θα τα δηλώσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διδασκαλία των ειδικών μαθημάτων γινόταν σε ένα ποσοστό αυτών και όχι στο σύνολό τους και, συνήθως, αποτελούσε μάθημα επιλογής, με αποτέλεσμα η πλειονότητα των μαθητών και των μαθητριών, που επιθυμούσαν την εισαγωγή τους σε υψηλόβαθμες σχολές, που ήταν υποχρεωτική η εξέταση σε ειδικό μάθημα, να πηγαίνουν σε φροντιστήρια.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες τα τμήματα θα συγκροτηθούν ανάλογα με τον αριθμό και τις περιοχές στις οποίες εδρεύουν οι μαθητές και μαθήτριες και δεν αφορούν μεμονωμένα την κάθε σχολική μονάδα αλλά ομάδες σχολείων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;