Freddie Mercury: 29 χρόνια από τον θάνατο του θρυλικού frontman των Queen
Freddie Mercury: 5 πράγματα που ίσως δε γνώριζες για τον "βασιλιά" των Queen

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1946 γεννιέται ένας από τους πιο θρυλικούς και χαρισματικούς τραγουδιστές, ο οποίος έμελλε να σημαδέψει τη μουσική βιομηχανία- ο Freddie Mercury.

Στις 24 Νοεμβρίου του 1991, δηλαδή σαν σήμερα πριν από 29 χρόνια, ο Freddie Mercury έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο legacy στον χώρο της μουσικής και του πολιτισμού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Freddie Mercury/Queen Fanpage (@old_fashioned_girl_)

1. Δε λεγόταν Freddie Mercury

Όπως πολλοί καλλιτέχνες στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας, έτσι και ο Freddie Mercury είχε υιοθετήσει ένα καλλιτεχνικό ψευδώνυμο. Το ψευδώνυμό του, λοιπόν, ήταν το Freddie Mercury, ενώ το πραγματικό του όνομα ήταν Farrokh Bulsara. Υιοθέτησε το όνομα Freddie, όταν φοιτούσε στο ιδιωτικό σχολείο του St Peter’s κοντά στη Βομβάη, αλλά τότε δεν το είχε αλλάξει επισήμως. Επισήμως, άλλαξε το ονοματεπώνυμό του περίπου το 1970, όταν και συγκροτήθηκαν οι Queen.

2. Δε γεννήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία

Ο Freddie Mercury γεννήθηκε στη Ζανζιβάρη, η οποία εκείνη την περίοδο ανήκε στη Μεγάλη Βρετανία. Στα τέλη του 1963 η Ζανζιβάρη ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Μ. Βρετανία, ενώ τον Ιανουάριο του 1964 ξέσπασε βίαιη επανάσταση κατά του σουλτάνου της Ζανζιβάρης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Freddie Mercury (@freddiemercury)

Για αυτό το λόγο ο 17χρονος τότε Freddie αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το νησί μαζί με τους γονείς και την αδελφή του μετακομίζοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου θα ξεκινούσε τη λαμπρή καριέρα του.

3. Ποιος σχεδίασε το έμβλημά των Queen;

Οι Queen υπήρξαν ένα από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα της εποχής τους και όχι μόνο.

Το έμβλημά τους αποτελεί έμπνευση και δημιουργία του Freddie Mercury, ο οποίος μάλιστα είχε σπουδάσει Τέχνες και Γραφιστική στο Ealing Art College της Μεγάλης Βρετανίας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Freddie Mercury (@freddiemercury)

Το έμβλημα που σχεδίασε ο ίδιος είναι εμπνευσμένο από τα ζώδια, στα οποία ανήκαν όλα τα μέλη του συγκροτήματος- οι John Deacon και Roger Taylor ανήκαν στο ζώδιο του Λέων, ο Brian May ήταν καρκίνος, ενώ ο Freddie Mercury ήταν Παρθένος και χρησιμοποίησε ως σύμβολο του ζωδίου του δύο νεράϊδες. Το  “Q” και το στέμμα αναπαριστούν το όνομα του συγκροτήματος (Queen= βασίλισσα) και, φυσικά, ο Φοίνικας έχει ρόλο προστάτη στην εικόνα. Και όλο αυτό οφείλεται στον frontman, Freddie Mercury!

4. Η θρησκεία του Freddie Mercury

Ως προς το θρήσκευμα ο Freddie Mercury δεν ασπαζόταν κάποια από τι μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες, όπως είναι ο Χριστιανισμός ή ο Ισλαμισμός. Αντιθέτως, αυτός και η οικογένειά του ήταν πιστοί της θρησκείας του Ζωροαστρισμού, η οποία είναι μία από τις αρχαιότερες θρησκείες του κόσμου που έχουν ως και σήμερα πιστούς.

Βέβαια, ο ίδιος πριν το θάνατό του είχε πολλά χρόνια που απείχε από τις τελετές της συγκεκριμένης θρησκείας, αλλά η κηδεία του διεξήχθη βάσει της θρησκείας του Ζωροαστρισμού.

5. Πότε αποκάλυψε ότι έχει AIDS;

Ο ιός του AIDS, ειδικά παλαιότερα, αποτελούσε ένα θέμα ταμπού και μπορούσε να στιγματίσει ένα άτομο, που νοσούσε. O Freddie Mercury ήταν φορέας του AIDS, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από βρογχοπνευμονία που προκλήθηκε από το AIDS.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Freddie Mercury (@freddiemercury)

Ωστόσο, ο τραγουδιστής και manager του έκαναν μία επίσημη δήλωση επιβεβαιώνοντας τις μέχρι τότε φήμες, που ήθελαν το Freddie Mercury να έχει προσβληθεί από τον ιό του AIDS, μία ημέρα πριν φύγει από τη ζωή.

Πώς θα γνωρίσεις -κινηματογραφικά- το Freddie Mercury;

Φυσικά, ο Freddie Mercury υπήρξε τόσο σημαντική προσωπικότητα, η οποία επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τον κόσμο της μουσικής, που η ζωή του δε μπορούσε να μη μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. Έτσι, το 2018 η ζωή του μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με τίτλο Bohemian Rhapsody. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρέθηκε ο Rami Malek, ο οποίος μάλιστα κέρδισε Όσκαρ για το ρόλο του. Παράλληλα, η ταινία προτάθηκε συνολικά για 5 Όσκαρ κερδίζοντας τελικά τα 4.

Το 2012, 6 χρόνια πριν τη μεταφορά της ζωής του στη μεγάλη οθόνη, είχε δημιουργηθεί ένα πολύ σημαντικό ντοκιμαντέρ, το οποίο αξιοποιεί υλικό από συνεντεύξεις του τραγουδιστή, video, συναυλίες και προσωπικό υλικό, με σκοπό να αναδείξει την προσωπική πορεία του καλλιτέχνη τόσο μέσα από το συγκρότημα των Queen όσο και από τη σόλο καριέρα του.

Επιπλέον, μέσω του ντοκιμαντέρ υπάρχει η δυνατότητα να κατανοήσει ο θεατής σαφέστερα τον άντρα πίσω από την καλλιτεχνική persona, που ήθελε να προβάλλει.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

 5 φράσεις του που έγραψαν ιστορία (όπως κι ο ίδιος άλλωστε)

  1. Όταν θα είμαι νεκρός, θέλω με θυμούνται ως μουσικό κάποιας αξίας και ουσίας.
  2. Αν πεθάνω αύριο, δεν θα μετανιώσω. Έκανα πραγματικά ό, τι μπορούσα.
  3. Τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία, αλλά μπορούν να το καταφέρουν καλά!
  4. Το πιο σημαντικό είναι να ζήσω μια υπέροχη ζωή. Εφ’ όσον είναι φανταστική, δεν με νοιάζει πόσο θα κρατήσει.
  5. Η νωθρότητα είναι ασθένεια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Neolaia.gr (@neolaia.gr)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;