Freddie Mercury: Η φωνή του δε γνώρισε όρια για αυτό ήταν ο καλύτερος!
Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι επιστήμονες!

Another one bites the dust!

Ο Freddie Mercury ήταν ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Queen, που κατάφερε να δημιουργήσει ένα τεράστιο μουσικό κίνημα στην παγκόσμια μουσική σκηνή με τις ιδιαίτερες εμφανίσεις του και τον μοναδικό τρόπο ερμηνείας του. Μπορεί να έχει φύγει από τη ζωή αλλά ακόμα θεωρείται ένας από τους καλύτερους!

Υπάρχουν πολλοί φανς που αναφέρουν ότι ο τραγουδιστής είναι ο καλύτερος όλων των εποχών, αλλά πλέον η επιστήμη συμφωνείς και ενισχύει τη συγκεκριμένη θεωρία.

Ερευνητές από την Τσεχία, την Αυστρία και τη Σουηδία, διεξήγαγαν μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Logopedics Phoniatrics Vocology, και αποκάλυψαν πως παρόλο που ο Freddie Mercury θεωρούταν τενόρος, το μέγεθος της φωνής του ήταν πιο κοντά σε βαρύτονο. Επίσης επιστράτευσαν έναν τραγουδιστή για να ερμηνεύσει τα τραγούδια του και μέτρησαν την ταχύτητα που κινούνται οι φωνητικές του χορδές για να μπορέσουν να κατανοήσουν τον τρόπο που ο frontman των Queen μπορούσε να τραγουδά με τόση μεγάλη ταχύτητα.

Οι φωνητικές χορδές του Mercury ήταν πολύ πιο γρήγορες συγκριτικά με αυτές άλλων τραγουδιστών και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επεκτείνεται ακόμη περισσότερο η φωνή του, όπως αναφέρει το Unilad.. Ενώ ένα τυπικό βιμπράντο κινείται μεταξύ 5.4 Hz και 6.9 Hz,του  Mercury ήταν 7.04 Hz. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φανερώνεται μια μεγάλη γκάμα φωνητικών ικανοτήτων του και για αυτό το λόγο μπορούσε να ερμηνεύσει μέχρι και κομμάτια της όπερας.

Ήταν από τους καλύτερους που υπήρξαν φωνητικά όπως προκύπτει από την έρευνα.Πάντως τα τραγούδια του δε θα σταματήσουν να παίζουν ποτέ και οι live εμφανίσεις του παίζουν συνεχώς σε διάφορα μουσικά κανάλια!

Σαν σήμερα ο Freddie Mercury γεννήθηκε και η φωνή του ήταν αυτή που κατάφερε να αναγνωριστεί σε παγκόσμιο επίπεδο!

Δες και αυτό: 5 φορές που η Meghan Markle ήταν fashion inspiration για όλες τις γυναίκες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;