Τηλεκπαίδευση: Χάκαραν κωδικούς μαθητών & προέβαλαν πορνογραφικές σκηνές
Χάκερ εισέβαλαν στα μαθήματα τηλεκπαίδευσης σε Γυμνάσια της χώρας - Δείτε σε ποιες περιοχές

Αναστάτωση προκάλεσαν σήμερα (Πέμπτη 19/11) άγνωστοι που «χάκαραν» κωδικούς μαθητών και μαθητριών, εισβάλλοντας στα διαδικτυακά μαθήματα τηλεκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αυτή στιγμή από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι έρευνες για τον εντοπισμό των χάκερ δραστών που εισέβαλαν στο σύστημα τηλεκπαίδευσης.

Τα εν λόγω περιστατικά σημειώθηκαν σε Γυμνάσιο στην Κάλυμνο, αλλά και σε Γυμνάσιο της Ρόδου, όπου στην πρώτη περίπτωση, οι δράστες εξύβρισαν τους καθηγητές κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών μαθημάτων, και στη δεύτερη περίπτωση, προέβαλαν βίντεο με ακατάλληλες σκηνές ερωτικού περιεχομένου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η τοπική εφημερίδα «Ροδιακή».

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Γιάννης Παπαδομαρκάκης, «το ίδιο συνέβη και σε άλλα σχολεία όχι μόνο στο νομό μας αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρα μας, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο Παιδείας».

Ανάλογη λεπτομερή ενημέρωση έχει γίνει και στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία διενεργεί και σχετική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άγνωστων δραστών.

Σε κάθε περίπτωση, ήδη από χθες έχει ζητηθεί από όλους τους μαθητές να εισέρχονται στο σύστημα για τα διαδικτυακά μαθήματα με τα αληθινά τους στοιχεία και όχι με τη χρήση ψευδωνύμων όπως γίνονταν σε ορισμένες περιπτώσεις προηγουμένως, ούτως ώστε να δυσχεραίνονται τέτοιου είδους «εισβολές».

Με πληροφορίες από rodiaki.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;