Έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων - Δικαιούχοι & Ποσά
Έκτακτη ενίσχυση ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον Δεκέμβριο

Έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων – Δικαιούχοι

Έκτακτη ενίσχυση στους δικαιούχους του ΚΕΑ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον Δεκέμβριο, καθώς και έκτακτο επίδομα σε δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους.

Ειδικότερα, διπλάσιο ύψος ενίσχυσης θα λάβουν τον Δεκέμβριο οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, όπως ανακοίνωσαν οι Υπουργοί Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που “βαφτίστηκε” ως κοινωνικό μέρισμα 2020 του διπλού ΚΕΑ αφορά 482.335 ευάλωτους συμπολίτες, οι οποίοι εντάσσονται σε 256.562 νοικοκυριά.

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ανέρχεται σε 200 ευρώ για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό, το οποίο προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού.

Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε, στο πλαίσιο της ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων από την πανδημία, την επέκταση και το 2021 της «επιστρεπτέας προκαταβολής», στον 5ο κύκλο της οποίας (τις επόμενες ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα και έως τις 30 Νοεμβρίου) θα διατεθούν 1,2 δισ. ευρώ, την ανατολή για 75 ημέρες της πληρωμής των επιταγών, την υποχρεωτική μείωση των ενοικίων, το πρόγραμμα «Γέφυρα», και τις αναστολές των φορολογικών υποχρεώσεων.

«Αποδεικνύουμε έμπρακτα την αυξημένη μέριμνα απέναντι στους οικονομικά πιο αδύναμους συμπολίτες μας με ένα έκτακτο ισόποσο επίδομα συμπληρωματικό της τακτικής ενίσχυσης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αλλά και των ευεργετημάτων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), που λαμβάνουν οι δικαιούχοι του Εισοδήματος» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στο έκτακτο μέτρο οικονομικής ενίσχυσης για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για το μήνα Δεκέμβριο, στο πλαίσιο της πρόσφατης εξαγγελίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση αφορά 482.335 ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι εντάσσονται σε 256.562 νοικοκυριά», σημείωσε ο κ. Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής:

– Για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 200 ευρώ.

– Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 100 ευρώ.

– Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ.

Δώρο Χριστουγέννων 2020

Το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους θα υπολογιστεί, βάσει του πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού και θα καταβληθεί από τις επιχειρήσεις-εργοδότες στις 21/12, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Η αναλογία του δώρου που αντιστοιχεί στις ημέρες κατά τις οποίες η σύμβαση των εργαζομένων ήταν σε αναστολή ή οι εργαζόμενοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” θα καταβληθεί από το υπουργείο Εργασίας απευθείας στους εργαζόμενους, μέσω του Π.Σ. “ΕΡΓΑΝΗ”. Επιδίωξη είναι η καταβολή να γίνει μέσα στον Δεκέμβριο και όπως αυτό είναι εφικτό.

Έκτακτο επίδομα σε δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους

Με διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που μπαίνει σήμερα στις Επιτροπές της Βουλής, προβλέπεται χορήγησης έκτακτης και εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους, οι οποίοι επλήγησαν από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, λόγω της πανδημίας.

Το κονδύλι για την έκτακτη αυτή ενίσχυση θα καλυφθεί από τις εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας των παραπάνω επιστημόνων.

Εξετάζεται να συμπεριληφθούν και άλλες επιστημονικές κατηγορίες που καταβάλλουν αυτήν την ειδική εισφορά υπέρ του κλάδου ανεργίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 2 
 0