Lockdown 2: Τα καλύτερα μουσεία που μπορείς να επισκεφτείς online
Μέσα στο lockdown 2 μπορείς να επισκεφτείς μερικά από τα διασημότερα μουσεία στον κόσμο και στην Ελλάδα μέσω του διαδικτύου.

Όπως έγινε και στο πρώτο lockdown, τον Μάρτιο, έτσι και σε αυτό το δεύτερο, αρκετά μουσεία σε όλον τον κόσμο κρατούν τις διαδικτυακές τους πόρτες ανοιχτές για να περιηγηθείς από την άνεση του σπιτιού σου. Μπορεί η αίσθηση και η ατμόσφαιρα να μην είναι η ίδια, όμως, η επίσκεψη σε ένα μουσείο είναι μία καλή “βόλτα” για να περάσεις ευχάριστα το χρόνο σου.

Επιπλέον, μέσα από το διαδίκτυο μπορείς να επισκεφτείς μουσεία σε σημεία του πλανήτη που δεν έχεις ταξιδέψει ακόμα ή μπορεί και να μην ταξιδέψεις ποτέ. Οπότε, χρησιμοποίησε τον χρόνο που έχεις στα χέρια σου με το δεύτερο αυτό lockdown για να περιπλανηθείς σε μερικά από τα πιο γνωστά μουσεία του κόσμου.

Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα

Μέσα από μια περιήγηση 360 μοιρών μπορείς να εξερευνήσεις το Μουσείο Μπενάκη. Ταξιδέψτε πίσω στον χρόνο και μαγευτείτε από τη συλλογή αντικειμένων, από αρχαία αγαλματίδια μέχρι εικόνες, ενώ με ένα κλικ μπορείτε να βρεθείτε στην Πινακοθήκη Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα.

Στον ιστότοπο benaki.org λειτουργούν: εικονικές περιηγήσεις 360˚σε όλες τις αίθουσες και εκατοντάδες έργα τέχνης του Μουσείου Μπενάκη, με ηχητική ξενάγηση στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, στο Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης, στο Μουσείο Μπενάκη / Πινακοθήκη Γκίκα και στο Μουσείο Μπενάκη / Εργαστήριο Γιάννη Παππά.

Μπορείς να περιηγηθείς με ένα κλικ εδώ!

Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνου

Το Βρετανικό Μουσείο είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία τόσο του Λονδίνου, όσο και ολόκληρης της Μεγάλης Βρετανίας. Οι συλλογές του Βρετανικού Μουσείου στο Λονδίνο, οι οποίες αριθμούν περισσότερα από επτά εκατομμύρια αντικείμενα, είναι από τις μεγαλύτερες και πιο περιεκτικές στον κόσμο και προέρχονται από όλες τις ηπείρους, απεικονίζοντας και καταγράφοντας την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού από την απαρχή του έως και σήμερα.

Μπορείς να περιηγηθείς με ένα κλικ εδώ!

Μουσείο Ορσέ στο Παρίσι

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Musée d’Orsay (@museeorsay)


Στο Μουσείο Ορσέ του Παρισιού εκτίθενται έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από το 1848 έως το 1914, ενώ παράλληλα το περίφημο Μουσείο φιλοξενεί και περιοδικές εκθέσεις.

Όλα αυτά μπορείς να τα δεις με ένα κλικ εδώ!

Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, Νέα Υόρκη

Eίναι ένα μουσείο τέχνης που βρίσκεται στο Midtown Manhattan της Νέας Υόρκης, στην οδό 53rd μεταξύ Fifth και Sixth Avenues. Παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και τη συλλογή της σύγχρονης τέχνης και συχνά αναγνωρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά μουσεία της σύγχρονης τέχνης στον κόσμο. Η συλλογή του MoMA προσφέρει μια επισκόπηση της σύγχρονης και σύγχρονης τέχνης, συμπεριλαμβανομένων έργων αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού, σχεδίασης, ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, εκτυπώσεων, εικονογραφημένων βιβλίων και βιβλίων καλλιτεχνών, ταινιών και ηλεκτρονικών μέσων.

Η βιβλιοθήκη MoMA περιλαμβάνει περίπου 300.000 βιβλία και καταλόγους εκθέσεων, περισσότερους από 1.000 περιοδικούς τίτλους και περισσότερα από 40.000 αρχεία ephemera για μεμονωμένους καλλιτέχνες και ομάδες. Τα αρχεία διαθέτουν πρωτότυπο υλικό που σχετίζεται με την ιστορία της σύγχρονης και σύγχρονης τέχνης.

Μπορείς να το επισκεφτείς με ένα κλικ εδώ!

Μουσείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Χονγκ Κονγκ

Διαθέτει μια πλούσια γκάμα από τα πάντα, από την κινεζική καλλιτεχνική τέχνη που χρονολογείται από τη δυναστεία των Qing έως τη σύγχρονη τέχνη του Χονγκ Κονγκ. Η διαδικτυακή συλλογή, που φιλοξενείται στο Google Arts & Culture, είναι γεμάτη από design, φωτογραφία, κεραμική και γλυπτική από τον περασμένο αιώνα.

Όλα αυτά μπορείς να τα βρεις με ένα κλικ εδώ!

Κρατικό Μουσείο της Ολλανδίας, Αμστερνταμ

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rijksmuseum (@rijksmuseum)

Το Rijksmuseums στο Άμεστερνταμ αποτελεί ένα μουσείο που σε ρίχνει στην ιστορία της Ολλανδίας μέσα από την τέχνη της ζωγραφικής και σημαντικούς καλλιτέχνες της χώρας. Μια όαση κλασσικής ολλανδικής τέχνης, ασιατικών αντικειμένων, ασημιού και πορσελάνης του 17ου αιώνα.

Μπορείς να περιηγηθείς με ένα κλικ εδώ!

Μητροπολιτικό Μουσείο στη Νέα Υόρκη

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Metropolitan Museum of Art (@metmuseum)

Το Μητροπολιτικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1872, βρίσκεται στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Οι συλλογές του περιέχουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια έργα τέχνης και περιλαμβάνουν ξεχωριστούς τομείς Ελληνορωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Ισλαμικής, Ασιατικής και σύγχρονης τέχνης, καθώς και φωτογραφιών, ενδυμάτων, όπλων και πανοπλιών και μουσικών οργάνων.

Όλα αυτά μπορείς να τα βρεις με ένα κλικ εδώ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;