Black Friday 2020: Θα αλλάξει λόγω lockdown η ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων;
Τι ζητούν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης για την Black Friday 2020;

Η ημέρα των μεγάλων προσφορών, η Black Friday 2020, πλησιάζει με γρήγορους ρυθμούς. Φέτος, όμως, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και του δεύτερου καθολικού lockdown που έχει τεθεί σε ισχύ στη χώρα, οι έμποροι της Θεσσαλονίκης, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Παντελή Φιλιππίδη, ζητούν την μεταφορά της ημέρας αυτής την πρώτη Παρασκευή του Δεκεμβρίου που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του:

“Εγώ θεωρώ ότι αυτός ο θεσμός έχει τελειώσει για τη Ελλάδα και θα πρέπει να καταργηθεί.

Προκειμένου να υπάρξει ισορροπία, πρέπει να αναφέρουμε ότι θα πρέπει να γίνει την πρώτη Παρασκευή που θα ανοίξουμε όλοι τα καταστήματά μας και όχι διαδικτυακά την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.”

Η πρότασή του φαίνεται να μην έχει βρει αρκετούς υποστηρικτές καθώς μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων έχουν αρχίσει, ήδη, τις διαδικτυακές εκπτώσεις στα προϊόντά τους. Μένει να δούμε τι θα αποφασιστεί τελικά!

Black Friday 2020: Πότε ξεκίνησε ο θεσμός της «Μαύρης Παρασκευής»

Η «Black Friday 2020» ή «Μαύρη Παρασκευή» στα ελληνικά, άρχισε στις ΗΠΑ και, λόγω της επιτυχίας που γνώρισε, υιοθετήθηκε και από άλλα κράτη, αν και στη χώρα μας έφτασε πριν από λίγα χρόνια και από τότε εφαρμόζεται κάθε χρόνο, με τα καταστήματα τεχνολογίας να προσφέρουν πολύ μεγάλες εκπτώσεις τη συγκεκριμένη ημέρα.

Η Αμερικάνικη παράδοση της Black Friday, ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving) και σηματοδοτεί επί της ουσίας την αρχή της εορταστικής εμπορικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Ο θεσμός της Black Friday, κατά τον οποίο τα καταστήματα που συμμετέχουν, διαφημίζουν και προωθούν επιλεγμένα προϊόντα σε (εξαιρετικά) δελεαστικές προσφορές για περιορισμένο αριθμό ημερών, αντιμετωπίζεται από πολλούς καταναλωτές ως ευκαιρία για αγορές, αλλά και για πολλούς επιχειρηματίες, ως καλή ευκαιρία για πωλήσεις.

Ευκαιρία για καταναλωτές και επιχειρηματίες η φετινή Black Friday 2020

Με την αγορά, λοιπόν, να έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, οι φετινές «Black Friday 2020» και «Cyber Monday 2020» μοιάζουν ως σημαντικές «ενέσεις» για την τόνωσή της, αφού πολλά προϊόντα αναμένεται να πωληθούν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές τις συγκεκριμένες ημέρες.

Black Friday 2020: Πότε «πέφτει» στην Ελλάδα

Έτσι, λοιπόν, είθισται η «Black Friday» στις ΗΠΑ να πραγματοποιείται την πρώτη Παρασκευή μετά τις Ευχαριστίες (Thanksgiving) και, φέτος, αναμένεται να «πέσει» στις 27 Νοεμβρίου 2020.

Ωστόσο, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ακόμα η φετινή «Black Friday 2020» όσον αφορά στην ελληνική αγορά, αν και οι αλυσίδες καταστημάτων έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για τη συγκεκριμένη ημέρα στη σκιά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Και «Cyber Monday 2020» μετά τη Black Friday

Οι εντυπωσιακές εκπτώσεις της Black Friday 2020 στα προϊόντα, αναμένεται να διαρκέσουν έως και τις 30 Νοεμβρίου 2020, καθώς τότε προγραμματίζεται η φετινή «Cyber Monday 2020», τουλάχιστον στις ΗΠΑ μιας και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα για την ελληνική αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι ως «Cyber Monday» ορίζεται η Δευτέρα μετά την ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving) στις ΗΠΑ και αφορά σε πωλήσεις προϊόντων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές μέσω διαδικτύου.

Black Friday 2020: Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος (ΕΕΚΕ) συστήνει στους καταναλωτές να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να μη δελεάζονται από φαινομενικά εντυπωσιακές προσφορές οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να είναι παραπλανητικές.

Οι συστάσεις της ΕΕΚΕ για τους καταναλωτές είναι οι εξής:

-Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.

-Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.

-Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.

-Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης).

Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;