E- Learning: Δωρεάν σεμινάριο στις Μαθησιακές Δυσκολίες και Δεξιότητες Συμβουλευτικής για Ειδικούς και Εκπαιδευτικούς
Δείτε περισσότερες πληροφορίες - Πότε λήγουν οι εγγραφές

Ένα δωρεάν σεμινάριο με τίτλο Μαθησιακές Δυσκολίες και Δεξιότητες Συμβουλευτικής για Ειδικούς και Εκπαιδευτικούς διάρκειας 100 ωρών παρέχεται δωρεάν από το employ.edu.gr

Στο εξειδικευμένο αυτό e-learning πρόγραμμα διάρκειας 100 ωρών, οι συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν σε ένα κομβικό πεδίο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που αφορά στις Μαθησιακές Δυσκολίες. Θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το θεωρητικό υπόβαθρο, που είναι απαραίτητο για την κατανόηση των μαθησιακών δυσκολιών, αλλά και συγκεκριμένες στρατηγικές και παρεμβάσεις για την ατομική και ομαδική διδασκαλία και την κατάρτιση εκπαιδευτικού προγράμματος, κατάλληλα προσαρμοσμένου στις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή.

Αναλυτικό Πρόγραμμα & Θεματικές Ενότητες

Ενότητα 1. Αξιολόγηση των μαθησιακών δυσκολιών

Σχολική Ψυχολογία. Πεδία δραστηριοποίησης του σχολικού ψυχολόγου. Αξιολόγηση. Χαρακτηριστικά της αξιολόγησης. Είδη αξιολόγησης. Αξιολόγηση μαθησιακών δυσκολιών. Υπηρεσίες αξιολόγησης μαθησιακών δυσκολιών. Ελληνικό WISC-III για παιδιά.

Λέξεις κλειδιά: αξιολόγηση, σχολικός ψυχολόγος, WISC-III

Ενότητα 2. Μαθησιακές δυσκολίες

(Ειδικές) Μαθησιακές Δυσκολίες. Κατηγορίες μαθησιακών δυσκολιών. Αιτιολογία – Παράγοντες. Επιπτώσεις των μαθησιακών δυσκολιών. Δυσλειτουργίες στη μάθηση. Δυσλειτουργίες στον κοινωνικό-συναισθηματικό τομέα.

Λέξεις κλειδιά: αιτιολογία, επιπτώσεις, δυσλειτουργίες

Ενότητα 3. Δεξιότητες συμβουλευτικής

Συμβουλευτική και διαλεκτική συμβουλευτική. Στάδια συμβουλευτικής διαδικασίας. Συμβουλευτική σχέση. Παρεμβάσεις σε θέματα μαθησιακών δυσκολιών. Διαφοροποιημένη διδασκαλία και αξιολόγηση. Εφαρμογή εναλλακτικών τεχνικών διδασκαλίας και μορφών δραστηριοτήτων.

Λέξεις κλειδιά: συμβουλευτική, στάδια, παρεμβάσεις, διδασκαλία

Ενότητα 4. Συνεργασία μεταξύ ειδικοτήτων και συμβουλευτική οικογένειας

Διεπιστημονική συνεργασία. Τα πλεονεκτήματα και οι δυσκολίες της Διεπιστημονικής Συνεργασίας. Οι επιπτώσεις των διαταραχών μάθησης στην οικογένεια. Υποστήριξη οικογενειών των παιδιών με διαταραχές μάθησης. Αρχές αποτελεσματικής επικοινωνίας. Συνεργασία εκπαιδευτικού-οικογένειας. Ανάπτυξη και Διατήρηση Συνεργασίας Οικογένειας-Επαγγελματιών.

Λέξεις κλειδιά: συνεργασία, οικογένεια, επικοινωνία

Αξιολόγηση

Η αξιολόγηση, βασισμένη στις επιμέρους ενότητες της διδαχθείσας ύλης, έχει ως σκοπό να εξετάσει την εμπέδωση της ύλης αλλά και την ανατροφοδότηση των συμμετεχόντων αναφορικά με την επίτευξη του προσδοκώμενου μαθησιακού αποτελέσματος

Προθεσμία Εγγραφής

Η προθεσμία εγγραφής στο εν λόγω e learning ξεκινάει και λήγει στις 7 Δεκεμβρίου 2020.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
Παρ
22:00
-
Μπο
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;