Avatar: Ένα κινηματογραφικό επίτευγμα
Ένα κείμενο της αναγνώστριας του neolaia.gr & φοιτήτριας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Κωνσταντίνας Νίνου

Θες λίγο η καραντίνα, θες λίγο η αγάπη μου για τις ταινίες; Έκατσα, λοιπόν, στον καναπέ μου και μόλις είδα ότι είχε την ταινία Avatar στην τηλεόραση, σκέφτηκα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να το χάσω!

Η 3D έπος ταινία πριν μια δεκαετία περίπου δεν γινόταν να μην σπάσει κάθε ταμείο παγκοσμίως και πλέον να βρίσκεται μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες όλων των εποχών ( μα δεν θα μπορούσε να μην ήταν κιόλας με σκηνοθέτη τον Τζέιμς Κάμερον). Μια ταινία, λοιπόν, με τα μεγαλύτερα έσοδα όλων των εποχών (χάνει πλέον την θέση της από την ταινία Avengers: Engame – δεν θα ξεχάσω εγώ το ποδοπάτημα του Απρίλη του ’19 για την επικύρωση των εισιτηρίων; Για ένα πακέτο ποπ-κορν; EΝΑΣ ΧΑΜΟΣ!

Η ταινία παρουσιάζει ένα οικολογικό και αντιπολεμικό μήνυμα, η οποία θέλει να κάνει τον θεατή να ευαισθητοποιηθεί (για εσένα δεν ξέρω , εμένα πάντως με ευαισθητοποίησε). Η υπόθεση είναι απλή, μια μεγάλη εταιρία προσπαθεί να αποκτήσει ένα σπάνιο μέταλλο, το unobtanium, από το κατοικήσιμο φεγγάρι Pandora.

Για να γίνει αυτό, δημιουργούν κάτι πανύψηλα μπλε ανθρωπάκια, τα οποία τι είναι; είναι τα άβαταρ των ανθρώπων που θα πάνε εκεί ως μυστικοί πράκτορες ώστε να βοηθήσουν την εταιρία να πάρει το μέταλλο. Ο πρωταγωνιστής μας, Sam Worthington, ανάπηρος στην ζωή περπατάει ξανά με την μορφή του άβαταρ του και με την βοήθεια της ντόπιας κατοίκου, Neytiri, εξερευνεί την γη τους και στη συνέχεια δίνει αναφορά στην εταιρία (Καρφάκι ο Sam).

Sam και Νeytiri έρχονται κοντά…….πολύ κοντά ( ποιος δεν θα ξεχάσει το« I see you», αποδεικνύοντας μας την εντυπωσιακή τους όραση που σίγουρα μέχρι τότε δεν την είχα καταλάβει ) καιιιι η ταινία πλέον απόκτα άλλο νόημα (για εσένα που σ’ αρέσουν και τα πικάντικα).

Τα παιδία, ωστόσο, δεν μπορούν να χαρούν τον ερώτα τους αφού οι Αμερικανοί (αλίμονο) εισβάλλουν στην γη τους (τα πλάνα μπορούν να σε παραπέμψουν και λίγο στην ταινία black panther) και τα κάνουν όλα δις μαδιάμ μέχρι να πάρουν το πολυπόθητο μέταλλο (εε μας έπρηξαν , λίγο λοβ στόρι δεν είδαμε).

Καθώς, λοιπόν, τον βλέπουμε μια να είναι στην γη του ενός και μια στην άλλη, παίρνει την απόφαση να βοηθήσει τους Na’vi (έτσι λένε τα μπλε ανθρωπάκια εκεί) και να βρεθεί απέναντι στην εταιρία ( άξιος, όχι άξιος). Με τελευταίο πλάνο το εντυπωσιακό πάγωμα των ματιών του Sam, έτοιμος να πολεμήσει και να προστατεύσει την πλέον γη του.

Μια ταινία που σου συνιστώ να δεις ( αν δεν την έχεις δει ήδη). Πιστεύω θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό (όπως έμεινα και εγώ δηλαδή) με τα καταπληκτικά πλάνα και τα to the point (όπως θα έλεγαν και στο χωριό μου ) μηνύματα που περνάει ο σκηνοθέτης μας.

Καλή διασκέδαση!!?

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2