Κορωνοϊός: Έρχονται αυστηρότερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη - Τι προβλέπεται για μετακινήσεις και σχολεία
Κορωνοϊός: Έρχεται αυστηρότερο lockdown στην Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, χθες Τρίτη (10/11), το ποσοστό θετικότητας στον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη ανέρχεται στο 32%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις προειδοποιητικές αναφορές για υψηλή διασπορά του κορωνοϊού στην Θεσσαλονίκη, αλλά και την ανάγκη για δυναμική ενίσχυση του ΕΣΥ, η Κυβέρνηση τις επόμενες ώρες αναμένεται να επιβάλλει νέο σκληρότερο lockdown στην Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη, το αυστηρότερο lockdown που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στην πόλη θα περιλαμβάνει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες και κλείσιμο σχολείων.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη θα στοχεύει στον περιορισμό των περαιτέρω δραστηριοτήτων. Αυτό θα επιτευχθεί με επαναφορά του ωραρίου καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21.00 ή και νωρίτερα ως τις 5 το πρωί. Κατ’ επέκταση, αναμένεται να αυξηθεί το ποσοστό υποχρεωτικής τηλεργασίας, αλλά και κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων και των δημοτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τα αυστηρότερα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη, θα ανακοινωθεί σήμερα, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, στις 18:00 από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Μάλιστα, από το πρωί ο Βασίλης Κικίλιας συνεδριάζει με τους αρμόδιους με αντικείμενο της συνεδρίασης την ανάπτυξη του σχεδίου για τη διασφάλιση των αντοχών των νοσοκομείων της ευρύτερης περιοχής.

Ειδικότερα, νωρίτερα σήμερα έγινε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ,στη Θεσσαλονίκη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρης Τσαλικάκης, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και Λοιμωξιολόγοι και Εντατικολόγοι των Νοσοκομείων της πόλης.

Αμέσως μετά ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προέβη σε δηλώσεις μεταξύ των οποίων αναφέρθηκε στη σοβαρότητα της κατάστασης, που επικρατεί στο Νομό Θεσσαλονίκης.

“Πρέπει να καταλάβετε όλοι ότι είναι σοβαρή η κατάσταση στο Νομό Θεσσαλονίκης, στη Β. Ελλάδα και σε όλη τη χώρα και ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν σταματήσει να δουλεύουν μήνες τώρα και αγωνίζονται όλοι για να μπορέσουν να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Το βλέπετε αυτό καθημερινά στις εφημερίες στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και γενικά της Β. Ελλάδος. Αρκεί να αναφέρω ότι από χθες μέχρι σήμερα στη λήξη της εφημερίας, είχαν γίνει 25 διασωληνώσεις σε ΜΕΘ στη Β. Ελλάδα. Καταλαβαίνετε, αν προσθέσετε τις επόμενες ημέρες, για τι νούμερα μιλάμε. Μόνο το ΑΧΕΠΑ είχε 86 εισαγωγές στην εφημερία που τελείωσε σήμερα το πρωί”.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με χθεσινές ανακοινώσεις του κ. Κικίλια, αναμένεται να ανοίξουν 50 νέες κλίνες ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;