Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ: Πότε θα το πάρετε & πώς (Κριτήρια)
Eπίδομα 400 ευρώ: Δείτε αναλυτικά!

Έκτακτο επίδομα 400 ευρώ: Πότε θα το πάρετε & πώς (Κριτήρια)

Οι άνεργοι που έχουν ξεπεράσει τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, θα είναι οι δικαιούχοι του εφάπαξ επιδόματος των 400 ευρώ.

Το επίδομα είναι ύψους 400 ευρώ και θα το λάβουν με την μορφή της 2μηνης παράτασης των επιδομάτων μακροχρόνια ανέργων, εφόσον το επίδομά τους έληξε ή λήγει τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο.

Η έκτακτη ενίσχυση – επίδομα 400 ευρώ θα δοθεί σε περίπου 130.000 μη επιδοτούμενους, μακροχρόνια άνεργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, που πρόκειται για εγγεγραμμένους ανέργους που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου (πάνω από 12 μήνες αδιάλειπτης εγγεγραμμένης ανεργίας), παραμένουν άνεργοι μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής ΚΥΑ σε ΦΕΚ και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Επίδομα 400 ευρώ – Ποιοι ΔΕΝ θα το πάρουν

Σημειώνουμε πως δεν θα καταβληθεί το επίδομα σε όσους δεν έχουν πάνω από 12 μήνες ανεργία, σε όσους ανέργους παίρνουν ήδη επίδομα ανεργίας και σε όσους έλαβαν, ενώ είναι μακροχρόνια άνεργοι, ήδη πήραν το επίδομα των 400 ευρώ τον Απρίλιο που μας πέρασε.

Επίδομα 400 ευρώ: Ποιοι θα το πάρουν

Στο πλαίσιο των έκτακτων κυβερνητικών μέτρων για την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των ανέργων, αποφασίστηκε η καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους.

Το επίδομα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθεί με το ίδιο μοντέλο που είχε ακολουθηθεί και τον περασμένο Απρίλιο.

Η καταβολή στους μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Δικαιούχοι είναι οι μη επιδοτούμενοι μακροχρόνια άνεργοι.

Η καταβολή στους μη επιδοτούμενος μακροχρόνια ανέργους θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) των δικαιούχων σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή.

Ειδικότερα:

-Οι άνεργοι που έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές (όπως επιδοτήσεις, παροχές, βοηθήματα, συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κλπ.) θα μπορούν είτε να επιβεβαιώσουν το ΙΒΑΝ τους είτε να καταχωρίσουν νέο ΙΒΑΝ στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή.

-Οι άνεργοι που δεν έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ δεν μπορούν να καταβληθούν.

Υπενθυμίζουμε ότι, πριν λίγες ημέρες, ο Γιώργος Μακράκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ο.Α.Ε.Δ., με ανακοίνωσή του κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι επιλέγει χωρίς κριτήρια ή με δικά της εμμονικά κριτήρια και να αφήνει εκτός του εφάπαξ επιδόματος εκατοντάδες χιλιάδες μακροχρόνια ανέργους.

Στο εφάπαξ επίδομα των 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τα μέτρα αντιμετώπισης του Lockdown, αποκλείονται πάνω από 440 χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι. Δείτε εδώ ποιοι αποκλείονται από το επίδομα 400 ευρώ.

Επέκταση επιδομάτων ανεργίας – ΟΑΕΔ

Για 2 μήνες επεκτείνονται όλα τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ που έληξαν ή λήγουν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Δηλαδή, για όσους η επιδότηση έληξε εντός του εν λόγω 4μήνου δικαιούνται τώρα να πάρουν άλλα δύο μηνιαία επιδόματα ανεργίας.

Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

-Δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 € (έως 399,25 € μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

-Δικαιούχοι βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 720 € (έως 360 € μηνιαίως).

Δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 € (έως 200 € μηνιαίως).

Οι άνεργοι που ολοκλήρωσαν την 12μηνη επιδότησή τους εντός Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου θα λάβουν εφάπαξ τα δύο μηνιαία επιδόματα εντός Νοεμβρίου, αμέσως μετά την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ.

Οι άνεργοι που θα ολοκληρώσουν την 12μηνη επιδότησή τους εντός Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου θα λάβουν σε δυο δόσεις – μηνιάτικα τα δύο επιπλέον μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται.

Μετά την λήξη του 12μήνου της επιδότησής τους θα λάβουν άλλα δυο μηνιαία επιδόματα ανεργίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;