Πρίμα μπαλαρίνα με αλτσχάιμερ ακούει τη Λίμνη των Κύκνων & θυμάται όλες τις κινήσεις (Video)
H Marta C. Gonzalez ακούει Tchaikovsky και θυμάται τις κινήσεις από την εποχή που ήταν πρίμα μπαλαρίνα και χόρευε σε μεγάλες σκηνές

Viral έχει γίνει ένα βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και δείχνει μία συνγκλονιστική στιγμή μίας πρώην πρίμα μπαλαρίνας, η οποία, παρότι είχε αλτσχάιμερ, αναγνώρισε τη Λίμνη των Κύκνων του Τσαϊκόφσκι.

Ο λόγος για την Marta C. González, μια πρώην πρίμα μπαλαρίνα, ισπανικής καταγωγής.

Η Marta C. González υπέφερε από αλτσχάιμερ και είχε καθηλωθεί σε καροτσάκι, ωστόσο, με τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής, κατάφερε να ξεκλειδώσει τη μνήμη της και να επανέλθει πνευματικά, έστω και για λίγα λεπτά, στα υπέροχα χρόνια του κλασικού μπαλέτου.

Στο βίντεο που θα δεις παρακάτω, η μουσική του Τσαϊκόφσκι παίζει στα ακουστικά της και τότε η διάσημη μπαλαρίνα κάνει μια κίνηση αναγνώρισης, αν και η λύπη ζωγραφίζεται στο πρόσωπό της.

Μέσα σε λίγα λεπτά, τα χέρια της ενστικτωδώς ζωντανεύουν τις φανταστικές κινήσεις που άλλοτε έκανε στη σκηνή και, συγκεκριμένα, πίσω στο 1967. Μάλιστα, στο κρεσέντο της μουσικής, η González αφήνεται εντελώς στην ανάμνηση, ενώ οι κινήσεις και οι εκφράσεις του προσώπου της καθρεφτίζουν τον κορυφαίο ρόλο που είχε χορέψει πριν από πολλές δεκαετίες, στη Λίμνη των Κύκνων.

Το συγκινητικό βίντεο μοιράστηκε ο ισπανικός οργανισμός Asociacion Musica para Despertar, που χρησιμοποιεί τη μουσική ως θεραπευτική μέθοδο για ασθενείς με άνοια έχοντας ως στόχο- ανάμεσα σε άλλα- να ενισχύσει τη διάθεση και τη μνήμη τους.

Αυτό το βίντεο, όπου παρεμβάλλονται και σκηνές από την performance της González, όταν χόρεψε τη Λίμνη των Κύκνων, τη δεκαετία του 1970, γράφηκε πέρυσι και, τώρα, ήρθε ξανά στην επιφάνεια και κυκλοφόρησε στα social media, σε όλο τον κόσμο.

Στον λογαριασμό της στα social media, το σχολίασε και η χορογράφος και διευθύντρια θεάτρου, Arlene Phillips.

«Μου ράγισε την καρδιά σήμερα το πρωί. H μνήμη τρεμοπαίζει, λύπη για όσους ζουν ή έχουν κάποιον με αλτσχάιμερ. Στηρίξτε @alzheimerssoc and @AlzResearchUK. Αν η μουσική και ο χορός μπορούν να επαναφέρουν τη μνήμη, πόσο σπουδαίο», έγραψε σε ένα tweet.

Ο διάσημος ηθοποιός, Αντόνιο Μπαντέρας, μοιράστηκε το βίντεο στο Facebook, γράφοντας ότι ελπίζει ότι αυτό να χρησιμεύσει ως «μια άξια αναγνώριση της τέχνης και του πάθους της».

Η Marta C. González έφυγε από τη ζωή δυστυχώς. Ωστόσο, η αυθεντική της ομορφιά και η ζέση της για την τέχνη θα παραμείνουν ζωντανές για πάντα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 1