Πιερρακάκης: 8,6 εκατ. μηνύματα το Σαββατοκύριακο - Τι δήλωσε για το όριο των SMS στο 13033
Κυριάκος Πιερρακάκης: Όσα δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το όριο στην αποστολή SMS στο 13033.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μίλησε σήμερα, Τρίτη 10 Νοεμβρίου, στο ΣΚΑΪ και ξεκαθάρισε όσα ισχύσουν για τις μετακινήσεις των πολιτών, αλλά και τα SMS στο 13033.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε για τα μηνύματα, που εστάλησαν τις πρώτες ημέρες του lockdown συγκριτικά με την πρώτη φορά που τέθηκε σε ισχύ το ίδιο μέτρο, τον περασμένο Μάρτιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός δήλωσε τα εξής:

“Στο πρώτο απαγορευτικό εστάλησαν 110 εκατ. μηνύματα σε 42 μέρες, δηλαδή κατά μέσο όρο 2,6 εκατ. μηνύματα την ημέρα. Βέβαια και τότε, στην πρώτη περίοδο (του lockdown) ήταν πολύ λιγότερα, και στη δεύτερη είχαμε προσεγγίσει τα 3 με 3,5 εκατ. μηνύματα. Έχουμε και την προσθήκη, τώρα, των γονιών που πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο”.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Πιερρακάκης, το 13033 έλαβε 4,7 εκατομμύρια μηνύματα το Σάββατο και 3,9 εκατομμύρια την Κυριακή.

Επιπλέον, αναφερόμενος στο όριο των μετακινήσεων με SMS στο 13033, ο Κυριάκος Πιερρακάκης έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις ως πως τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το 13033, αλλά και τις περιπτώσεις, που δύναται να περιορίσει την μετακίνηση ενός/μιας πολίτη.

“Δεν υπάρχει όριο στη διαδικασία. Όμως αν το σύστημα δει ότι μετακινείστε πολλές φορές, θα σας “κόψει”. Υπάρχει αλγόριθμος, που βλέπει ακριβώς την κινητικότητα των αιτούντων. Για δύο φορές την ημέρα προφανώς και επιτρέπεται», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Επιπλέον, ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως το 13033 δεν «βλέπει» τον κωδικό που στέλνουν οι πολίτες για μετακίνηση, δηλαδή για ποια κατηγορίας μετακίνηση πρόκειται.

Ακόμη, όταν ο κ. Πιερρακάκης ρωτήθηκε για το αν το σύστημα μπορεί να υποστηρίξει το όριο στις μετακινήσεις και την αποστολή SMS στο 13033, σε περίπτωση που η κυβέρνηση το κρίνει απαραίτητο, υπογράμμισε τα εξής:

“Δεν κοιτάμε τις κατηγορίες. Δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός στο σύστημα”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;