Σεισμός στη Σάμο: Εκκενώνονται εκτάκτως περιοχές του νησιού - Φόβοι για νέο μετασεισμό 6 ρίχτερ
Σεισμός στη Σάμο: Οι περιοχές που εκκενώνονται - Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση

Την περασμένη Παρασκευή (30/10) πραγματοποιήθηκε ένας φονικός σεισμός της κλίμακας των 6,6 ρίχτερ, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο μαθητές λυκείου και να δημιουργηθούν πολλές και ανεπανόρθωτες ζημιές.

Ωστόσο, σύμφωνα με με έκτακτη ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το βράδυ από το Δήμο Ανατολικής Σάμου γίνεται έκτακτη εκκένση του νησιού, καθώς αναμένεται νέος μετασεισμός, ο οποίος πιθανότατα να ανέλθει στα 6 ρίχτερ.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1777/2020 απόφαση Δημάρχου (ΑΔΑ 9ΘΦΔ46ΜΦΟΤ-Δ0Υ), απομακρύνεται οργανωμένα όλος ο πληθυσμός που κατοικεί :

  1. Όσον αφορά στην πόλη της Σάμου, τμήμα της οδού Ιωάννη Λεκάτη, τμήμα της οδού Εμμανουήλ Σοφούλη, τμήμα της οδού Καπετάν Σταμάτη, όλη η οδός Μνησάρχου και όλη η οδός Βακιρτζή
  2. Όσον αφορά στην Κοινότητα Βαθέος, στην περιοχή ενορία Χριστού και Αγίας Ματρώνας, στην περιοχή Κοινοτικό Κατάστημα- Αγροτικό Ιατρείο- Σπαθαριά- Παλιάς Αγοράς- Αγίου Αντωνίου και Παναγίας

Οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών θα στεγαστούν σε ξενοδοχειακά καταλύματα.

Η παρούσα απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των πολιτών από τους κινδύνους που διατρέχουν από επαγόμενα του σεισμού κατολισθητικά φαινόμενα και από εκτεταμένες καταρρεύσεις κτιρίων ή στοιχείων τους κατά τη μετασεισμική περίοδο. 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;