Νέο πακέτο μέτρων για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων - Οι 4 άξονες
Χρήστος Σταϊκούρας: Ανακοινώσεις από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μετά τις αποφάσεις για καθολικό lockdown

Νέο πακέτο στήριξης των εργαζομένων και επιχειρήσεων, το οποίο βασίζεται στους τέσσερις υπάρχοντες άξονες των παρεμβάσεων που έχουν ληφθεί θα ανακοινώσει το οικονομικό επιτελείο μετά και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για καθολικό lockdown, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Σταϊκούρας για κορωνοϊό: Νέο πακέτο μέτρων για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι τα βασικά χαρακτηριστικά των μέτρων θα είναι η επέκταση, η διεύρυνση, ο εμπλουτισμός και η ενίσχυση των παρεμβάσεων για την:

-Στήριξη των εργαζομένων, με εμπλουτισμό αυτών.

-Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

-Επέκταση και διεύρυνση της αναστολής των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

-Υποχρεωτική μείωση των ενοικίων.

Μάλιστα, ο Υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν επιπλέον πρωτοβουλίες και για τους ιδιοκτήτες το επόμενο χρονικό διάστημα.

-Η αρχική εκτίμηση για το κόστος των μέτρων που ανακοινώθηκαν το προηγούμενο Σάββατο ύψους 2,3 δισ. ευρώ θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω.

Παράλληλα, ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι η χώρα διαθέτει τα ταμειακά διαθέσιμα που απαιτούνται για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που θα προκύψουν όχι μόνο έως το τέλος του έτους αλλά και το 2021.

Η εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων αναμένεται να έχει αρνητική επίπτωση και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Εκτιμούμε ότι θα υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε ο Χρ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι στις 21 Νοεμβρίου 2020 που θα κατατεθεί το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2021 θα καταγράφονται οι εκτιμήσεις τόσο για την πορεία της ύφεσης τόσο για φέτος και το 2021 όσο και για την πορεία του ελλείμματος και του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Ο Υπουργός εκτίμησε ότι ένα καθολικό lockdown αναμένεται να έχει κόστος άνω των 2,3 δισ. ευρώ, ενώ στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού 2021 θα αποτυπωθεί και η επί τα χείρω πρόβλεψη για την ύφεση εφέτος.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι τουλάχιστον το 2021 δεν θα υπάρχουν δημοσιονομικοί κανόνες και στόχοι στην Ευρώπη, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει δημοσιονομική ευελιξία. 

Καθολικό lockdown στην Ελλάδα: Επιστρέφει το SMS

Υπενθυμίζουμε ότι, τη μετάβαση της χώρας σε συνθήκες γενικού αποκλεισμού, λοιπόν, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι, με νέο μήνυμά του, ο πρωθυπουργός, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με τον πλέον δραστικό τρόπο και επί ελληνικού εδάφους το δεύτερο και, πιο επιθετικό κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Έχοντας στο πλάι του τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα ο κ. Μητσοτάκης, αφενός θα εκθέσει προς τον ελληνικό λαό τις αιτίες για το αιφνίδιο της απόφασής του και αφετέρου θα αναφερθεί στους επικείμενους κινδύνους και τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία σήμαναν χθες συναγερμό μεταξύ των Ελλήνων λοιμωξιολόγων.

Επιστρέφει το SMS – Οι κωδικοί μετακίνησης στο 13033

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;