Σωτήρης Τσιόδρας: Επιθετική αύξηση της καμπύλης της επιδημίας - Έχουν 20πλασιαστεί τα τεστ στην Ελλάδα
Όσα ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

Στην έκτακτη ενημέρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12:00, συμμετείχαν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας. Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το λόγο πήρε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος μίλησε για τα επιδημιολογικά δεδομένα της πανδημίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων στη χώρα μας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως υπάρχει μια επιθετική αύξηση της καμπύλης της επιδημίας από τα τέλη Οκτωβρίου και μετά, ενώ παράλληλα ανέφερε πως στην ηλικία άνω των 65 ετών, όπου κλιμακώνεται ο κίνδυνος για επιπλοκές, υπάρχουν πάνω από 1.000 που νοσούν από κορωνοϊό.

Παράλληλα, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στην αύξηση των τεστ κορωνοϊού, αλλά και στην αύξηση των μολυσμένων.

“Γίνονται περισσότερα από 20.000 τεστ καθημερινά σε όλη την Ελλάδα. Αυξάνεται η θετικότητα στα τεστ, ξεπερνά το 9%. Μπορεί ένας στους 10 να είναι μολυσμένος με τον κορωνοϊό… Ποτέ ξανά στη σύγχρονη ιστορία δεν είχαμε 1.600 ασθενείς με πνευμονία“, υπογράμμισε ο γνωστός λοιμωξιολόγος.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Τσιόδρας κάποιος που παρουσιάζει αυτή την περίοδο ύποπτα συμπτώματα, έχει 10% πιθανότητες να είναι μολυσμένος με τον ιό.

Επιπλέον, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία, κάτι που προκάλεσε μεγαλύτερη ανησυχία. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι από τις 26 Οκτωβρίου και μετά μπαίνουν στα νοσοκομεία περισσότεροι ασθενείς απ’ όσοι βγαίνουν, ενώ ο μέσος όρος των εισαγωγών στα νοσοκομεία ξεπερνάει τις 170 την ημέρα.

«Η αύξηση του αριθμού των εισαγωγών στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση νοσηλευομένων σε ΜΕΘ» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;