Ο Μπαμπινιώτης ρίχνει άκυρο σε
Δε μιλάμε κυριλάτα δηλαδή;

Μεγάλη σύγχυση έχει προκαλέσει στους ειδικούς το τελευταίο διάστημα η πανδημία του κορωνοϊού, αφού το δεύτερο κύμα αποδεικνύεται πιο γρήγορο κι από τη σκιά του, φέρνοντας περισσότερα ρεκόρ κρουσμάτων απ’ όσα μπορούμε να αντέξουμε σαν χώρα/κόσμος/πλανήτης.

Η οικονομία καταρρέει, οι διασωληνωμένοι αυξάνονται, και γενικώς ο κόσμος και η Ελλάδα βιώνουν ένα breakdown ανάλογο με αυτό που βίωσε η Britney Spears το 2009. Μέσα σε όλα αυτά ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης εντόπισε ακόμη ένα πρόβλημα, το οποίο ομολογουμένως κανείς άλλος δεν είχε παρατηρήσει μέχρι πρότινος.

Όλοι χρησιμοποιούμε τις λέξεις delivery, take away και lockdown υπερβολικά πολύ τον τελευταίο καιρό. Ίσως φταίει η εποχή που ζούμε, ίσως φταίει το ότι όλοι φοβόμαστε ένα νέο lockdown, ίσως φταίει που γενικώς η παγκόσμια οικονομία βουλιάζει πιο γρήγορα κι από τον Τιτανικό, ίσως φταίνε πολλά. Ωστόσο, η ουσία είναι μία: Όντας όλοι υπερβολικά τσιτωμένοι, αγνοούμε ότι υπάρχουν αντίστοιχες ελληνικές λέξεις.

Ο κ. Μπαμπινιώτης, όμως, ξηγήθηκε σπαθί και φρόντισε να μας ενημερώσει για αυτό το φλέγον ζήτημα, όσο όλοι οι υπόλοιποι ήμασταν απασχολημένοι με το να πανικοβαλλόμαστε από τα 2.646 κρούσματα κορωνοϊού, που καταγράφηκαν σήμερα στην κατά τ’ άλλα ηλιόλουστη χώρα μας.

Σαν ένας άλλος Κωνσταντίνος Κατακουζηνός, λοιπόν, ο κ. Μπαμπινιώτης μας ενημέρωσε ότι μπορούμε αντί για take away να πούμε “για το σπίτι”. Αν η ηλικία μας μάς το επιτρέπει, μάλιστα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη κατ’ οίκονΠροσοχή, όμως, γιατί το κατ’ οίκον είναι αυστηρά μία λέξη των παλιών και ως εκ τούτου χρησιμοποιείται μόνο από μυημένους.

Ακόμη, αντί για τη λέξη lockdown μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη απαγορευτικό. Έτσι κι αλλιώς, είτε πούμε lockdown, είτε πούμε απαγορευτικό, είτε πούμε Βασίλης, πάλι με κωδικό 6 στο  13033 θα κυκλοφορούμε (αν κυκλοφορούμε).

Αλλά μακράν η καλύτερη πρόταση του κ. Μπαμπινιώτη ήταν η λέξη, η οποία έχει όλα τα φόντα για να αντικαταστήσει τη λέξη take away. Πρόκειται για τη λέξη τροφοδιανομή. Επαναλαμβάνουμε: ΤΡΟΦΟΔΙΑΝΟΜΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, μέχρι να πεις τη λέξη τροφοδιανομή, ο καφές σου έχει φτιαχτεί, εσύ έχεις κάνει τη σωματική σου άσκηση, ο ήλιος έχει δύσει, το 2021 πλησιάζει ή είναι ήδη εδώ και βρίσκεσαι πίσω στο σπίτι σου βλέποντας Σπύρο Παπαδόπουλο.

Τέλος πάντων, εμείς συμμεριζόμαστε το άγχος του κ. Μπαμπινιώτη και είμαστε μαζί του σε αυτό τον αγώνα, που σκοπό έχει να μιλάνε οι απανταχού Έλληνες και Ελληνίδες κυριλάτα.

Πάμε γερά κύριε Μπαμπινιώτη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 2