Halloween 2020: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τη γιορτή αυτή
Η ημέρα της γιορτής του Halloween 2020 έφτασε και σου έχουμε συγκεντρώσει όσα θέλεις να μάθεις για την ημέρα αυτή.

Η μεγάλη ημέρα της γιορτής του Halloween 2020 είναι εδώ. Μπορεί, όπως και όλες οι υπόλοιπες γιορτές του 2020, το φετινό Halloween να γιορταστεί διαφορετικά από τις άλλες χρονιές εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, όμως, αυτό δε θα μας αποτρέψει από το να το γιορτάσουμε με τον δικό μας τρόπο. Ξέρεις, όμως, πώς ξεκίνησε αυτή η γιορτή; Που έχει τις ρίζες της και πώς έφτασε μέχρι τη χώρα μας;

Στην ουσία, το Halloween είναι κάτι σαν τις Απόκριες, αλλά η ιστορία του είναι αρκετά πιο σκοτεινή. Παρόλο αυτά, παιδιά και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να ντυθούν και να μακιγιαριστούν, να στολίσουν το σπίτι τους και να γιορτάσουν τη συγκεκριμένη ημέρα.

Το Halloween γιορτάζεται κάθε 31 Οκτωβρίου και χώρες όπως η Ιρλανδία, η Σκωτία, η Αγγλία και η Αμερική πραγματοποιούν μεγάλα events και παρελάσεις για τον εορτασμό.

Στο εξωτερικό η ημέρα αυτή είναι πολύ ιδιαίτερη και, πραγματικά, παθαίνουν παροξυσμό με τις προετοιμασίες και τη γιορτή του Halloween. Τα σπίτια μετατρέπονται σε περίεργα σκηνικά που θα μπορούσαν κάλλιστα να τοποθετηθούν σε ταινίες τρόμου, τα παιδιά ανυπομονούν να ξεχυθούν στους δρόμους και να μαζέψουν τα γλυκά τους φωνάζοντας «Trick or treat» και η παγκόσμια showbiz εντυπωσιάζει με τα ευφάνταστα κοστούμια που φορά για να δώσει το παρόν σε κάποιο λαμπερό event. Εντάξει, εδώ που τα λέμε έχει την πλάκα του! Να ντύνεσαι και να παριστάνεις κάποιων άλλων!

Ο κόσμος στο εξωτερικό αγαπά πολύ τη συγκεκριμένη ημέρα γιατί δεν είναι ο εαυτός του και μπορεί να κυκλοφορήσει όπως θέλει χωρίς να του πει κανείς κουβέντα. Ακόμη και στην Ελλάδα, βλέπουμε τα τελευταία χρόνια να έχουν ξεκινήσει θεματικά parties που αφορούν στο Halloween και έτσι, έχουμε και εμείς την ευκαιρία να ζήσουμε λίγη από αυτή τη μαγεία. Πολλά από τα θεματικά που έχουν γίνει, πλέον, μία από τις αγαπημένες μας συνήθειες βάζουν τις κολοκύθες τους και στολίζονται με τρομακτικά φαντάσματα και σκελετούς.

Η ρίζα της λέξης Halloween προέρχεται από το All-hallow-even και δηλώνει την παραμονή (eve) της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day – All Saints Day).

Η μέρα του Halloween έχει συνδεθεί με την υπερφυσική δραστηριότητα και θεωρείται μία από τις ελάχιστες μέρες του χρόνου που είναι πραγματικά δυνατή η επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων. Η μαγεία και η υπερφυσική δραστηριότητα βρίσκονται στο πικ τους εκείνη την ημέρα και πολλοί πιστεύουν πως όλα είναι δυνατά.

Το Halloween φαίνεται πως αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτή Samhain, του θεού του Κάτω Κόσμου. Η μέρα αυτή σημάδευε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα.

Εκείνη την ημέρα δημιουργείται μια γέφυρα ανάμεσα στον Κάτω κόσμο και τον δικό μας με αποτέλεσμα να μπορούν να περάσουν πνεύματα και για μια μόνο μέρα να επισκεφτούν τον κόσμο που κάποτε ζούσαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;