Κορωνοϊός: Εξετάζεται lockdown στην Ελλάδα - Τα στάδια επιβολής του
Οι αποκλειστικές πληροφορίες του κυβερνητικού συντάκτη του MEGA, Γιάννη Χρηστάκου, αναφέρουν ότι οδεύουμε σε καθολικό lockdown - Αναπόφευκτο στη Θεσσαλονίκη - Τι εξετάζεται για την Αττική

Μετά τη δραματική έκρηξη κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, με τα 1.547 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν χτες, Τετάρτη 28/10, και “έσπασαν” κάθε προηγούμενο “ρεκόρ”, η χώρα φαίνεται να οδεύει προς ένα γενικό lockdown, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλε η κυβέρνηση στο να το αποφύγει.

Οι παραπάνω πληροφορίες δόθηκαν αποκλειστικά, εχτές, Τετάρτη 28/10, από τον κυβερνητικό συντάκτη του MEGA, Γιάννη Χρηστάκο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής lockdown στη Θεσσαλονίκη, νωρίτερα απ’ ότι αναμενόταν.

Μάλιστα, ίσως αυτό να συμβεί ακόμα και σήμερα, αφού τα 384 κρούσματα της Τετάρτης, σήμαναν συναγερμό στη συμπρωτεύουσα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, εκτός από τη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να «κοκκινίσει» και η Λάρισα, ενδεχομένως και η Ροδόπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού, ειλημμένη πρέπει να θεωρείται η απόφαση για γενικό lockdown, πράγμα που θα αποφασισθεί τις προσεχείς ημέρες ως προς τον τρόπο και τον σχεδιασμό του.

Τα στάδια επιβολής του lockdown στην Ελλάδα, σύμφωνα με το MEGA

Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση σχεδιάζει το πώς η χώρα θα φτάσει οδηγηθεί εκεί, δεδομένου ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διαδρομές που θα ακολουθήσουν.

Το πρώτο στάδιο προβλέπει ότι η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα (ενδεχομένως και η Ροδόπη) θα περάσουν από την Παρασκευή στο «κόκκινο».

Επιπλέον, έρχονται πιο αυστηρά μέτρα τόσο στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί», όσο και για εκείνες στο επίπεδο 4 (κόκκινο).

Εν τέλει, αναμένεται να οδηγηθούμε σε lockdown εντός 15 ημερών.

Αν μάλιστα οι αριθμοί συνεχίσουν την αυξητική πορεία, η κυβέρνηση δεν θα περιμένει τα 2.000 κρούσματα.

Σε συντονισμό με την Ευρώπη

Όλα σχετίζονται με την έκτακτη σύνοδος κορυφής που θα γίνει σήμερα Πέμπτη (29/10).

Ο Σαρλ Μισέλ έχει ήδη στείλει μια επιστολής προς τους Ευρωπαίους ηγέτες που θέτει την ατζέντα.

Ο πρόεδρος Μισέλ προειδοποιεί ότι «η πανδημία COVID-19 εντείνεται σε όλα τα κράτη μέλη και όλοι αντιμετωπίζουμε νέα πίεση στις κοινωνίες, τις οικονομίες, τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και το δημόσιο ηθικό».

Στην ατζέντα της Συνόδου, τίθενται και θέματα, όπως τα εμβόλια, τα τεστ και οι μεταφορές (αναστολή αεροπορικό μεταφορών και λοιπών μεταφορών).

Η κατανομή των κρουσμάτων της Ελλάδας την Τετάρτη

Η χώρα μας έσπασε το «φράγμα» των 1.000 επιβεβαιωμένων περιπτώσεων και μια μέρα αργότερα έσπασε και αυτό των 1.500.

Πλέον, τα 2.000 κρούσματα που κάποτε ακουγόταν ένα μακρινό νούμερο, σήμερα απέχει… μια ανάσα.

Συγκεκριμένα, χτες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.547 νέα κρούσματα του νέου ιού στην Ελλάδα, εκ των οποίων 78 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 34299, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες, ενώ 4.003 (11.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12.552 (36.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επιπλέον, 108 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 34 (31.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 280 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 10 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 603 θανάτους συνολικά στη χώρα. 228 (37.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στο έλεος του ιού Αττική και Θεσσαλονίκη

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάνε τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Με τα κρούσματα να σημειώνουν τρομακτική αύξηση, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.547, η Αττική και η Θεσσαλονίκη εξακολουθούν να παρουσιάζουν βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, ενώ σε ιδιαίτερα ανησυχητικά επίπεδα είναι οι αριθμοί στις Σέρρες.

Οι δύο πρώτες καταγράφουν αρνητικά ρεκόρ νέων κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας με 419 και 384 αντίστοιχα, ενώ οι Σέρρες -οι οποίες από την Πέμπτη μπαίνουν σε κόκκινο επίπεδο συναγερμού- καταγράφουν 158.

Επίσης, σε υψηλά επίπεδα κινούνται κι άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Για παράδειγμα, στην Αχαΐα καταγράφηκαν 10 νέα κρούσματα, στη Δράμα 34, στον Έβρο 26, στην Ημαθία 12, στα Ιωάννινα 51, στην Καβάλα 13, στη Λάρισα 61, στη Μαγνησία 10, στη Μεσσηνία 10, στην Πέλλα 34, στην Πιερία 18, στη Ροδόπη 57 και στα Τρίκαλα 16.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;