25 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών 2020
Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών 2020 γιορτάζεται σήμερα και πρέπει να απολαύσουμε ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά.

Στη φοιτητική ζωή σου ένα από τα πιάτα που συνηθίζεις να τρως είναι τα μακαρόνια. Το ξέρουμε όλοι ότι είναι μία γρήγορη και εύκολη λύση για να φας κάτι νόστιμο που δε χρειάζεται να σπαταλήσεις ώρες στην κουζίνα για να το φτιάξεις. Ήξερες, όμως, ότι τα ζυμαρικά έχουν την δική τους παγκόσμια ημέρα. Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών 2020, λοιπόν, γιορτάζεται σήμερα.

Ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων έχει την τιμητική του στις 25 Οκτωβρίου. Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 1998, με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών (UNAFPA) για να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών.

Η ημερομηνία για τον εορτασμό της ημέρας ων ζυμαρικών επιλέχθηκε σε ανάμνηση του πρώτου συνεδρίου της Ένωσης το 1995.

Ζυμαρικό είναι ένα τρόφιμο το οποίο φτιάχνεται συνήθως από αλεύρι ή σιμιγδάλι σκληρού σίτου και νερό. Σε κάποιες περιπτώσεις για την παρασκευή τους γίνεται η χρήση αυγών.

Παραδείγματα ζυμαρικών είναι τα εξής:

τα σπαγγέτι, τα τορτελίνια, οι πέννες ,τα λαζάνια ,οι χυλοπίτες, ο τραχανάς

Τα ζυμαρικά, συνήθως, σερβίρονται με σάλτσα. Η πιο συνηθισμένη σάλτσα για τα διάφορα είδη ζυμαρικών είναι η κόκκινη, αν και η λευκή σάλτσα με γάλα, κρέμα γάλακτος ή αυγά είναι επίσης δημοφιλής για διάφορα πιάτα όπως η καρμπονάρα.

Τα ζυμαρικά αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, σε πολλές κουζίνες διαφόρων χωρών, πέραν της Ιταλικής που τα χρησιμοποιούν κατά κόρον, θα βρεις πιάτα αφιερωμένα σε αυτά. Από το ελληνικό παστίτσιο μέχρι το mac and cheese που είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στην Αμερική.

Τώρα σε αφήνω γιατί μου άνοιξε η όρεξη και πάω να φτιάξω μία μακαρονάδα…

Δες ακόμα: Είσαι φοιτητής; Αυτές είναι οι 5 συνταγές που θα σε σώσουν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;