Κορωνοϊός: Τρία νέα μέτρα στο
Κορωνοϊός: Συσκέψεις σήμερα στο Μαξίμου και σκέψεις για νέα μέτρα & περιορισμό στις μετακινήσεις

Κορωνοϊός: Τρία νέα μέτρα στο “τραπέζι” της κυβέρνησης

Σε νέα μέτρα προσανατολίζεται και εξετάζει διεξοδικά η κυβέρνηση, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, μετά και το χθεσινό τεράστιο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκε, προκαλώντας “σοκ” στην Ελλάδα.

Ο λόγος είναι προφανώς ότι βαίνει ανησυχητικά η πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αφού σημειώθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα νέο αρνητικό ρεκόρ. Υπενθυμίζεται ότι τα δύο τελευταία αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού σημειώθηκαν πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα, την Παρασκευή (16/10) καταγράφηκαν 508 ημερήσια κρούσματα, ενώ την Τρίτη (20/10) καταγράφηκαν 667 νέα κρούσματα.

Την Τετάρτη, ωστόσο, ανακοινώθηκαν 865 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 82 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα στο “τραπέζι” της κυβέρνησης μετά το αρνητικό “ρεκόρ” 865 κρουσμάτων

Τα νέα μέτρα αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, χωρίς κάτι τέτοιο να αποκλείεται και ακόμα νωρίτερα, καθώς θα αποφασισθεί στη σημερινή πρωινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη λήψη νέων μέτρων για να τεθούν φραγμοί στη διασπορά της πανδημίας, καθώς ανησυχία προκαλεί η ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Ειδικότερα, σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τους περιφερειάρχες της χώρας θα έχει σήμερα στις 12:30 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε αυτήν αναμένεται να γίνει αναλυτική συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ειδικά στις πιο επιβαρυμένες περιοχές. Ο πρωθυπουργός θα έχει νωρίτερα συνάντηση και με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και αναμένεται να προχωρήσει και σε δήλωση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της Καθημερινής, η κυβέρνηση έχει στο τραπέζι μια σειρά από νέα μέτρα για τις περιοχές όπου ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από την COVID-19 είναι πορτοκαλής, ώστε να μην εξελιχθεί σε κόκκινο.

Το νέο πλέγμα των μέτρων δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ακόμα και σήμερα, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ληφθεί αποφάσεις υπό την πίεση των νέων επιδημιολογικών δεδομένων.

Τα τρία μέτρα στο “τραπέζι”

-Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα, ώστε να αποφευχθεί η κύρια -αυτή τη στιγμή- αιτία υπερμετάδοσης, που είναι τα πάρτι και οι συγκεντρώσεις για διασκέδαση της νεολαίας.

-Στο τραπέζι βρίσκεται και το μέτρο της καθολικής χρήσης μάσκας, ωστόσο εξετάζεται το πώς μπορεί αυτό να εφαρμοστεί. Μία σκέψη είναι η χρήση σε πιο πολυσύχναστες οδούς, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό.

-Τέλος, ένα μέτρο που έχει πέσει στο τραπέζι, αλλά αυτή τη στιγμή απέχει ακόμα από την εφαρμογή του, είναι η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό. Τούτο ισχύει αυτή τη στιγμή μόνο εκεί όπου ο χάρτης έχει κοκκινίσει, αλλά δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί και στις «πορτοκαλί» περιοχές του χάρτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται, επίσης, να έχει τηλεδιάσκεψη με τους περιφερειάρχες, ενώ δεν αποκλείεται και έκτακτο τηλεοπτικό μήνυμα.

Τοπικό lockdown στην Καστοριά – Σε ποιες περιοχές αυξάνεται το επίπεδο επικινδυνότητας

Μετά την «έκρηξη» των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού που σημειώθηκε σήμερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς προέβη σε έκτακτη ενημέρωση, στην οποία ανακοίνωσε νέα μέτρα, αλλά και την αύξηση του επιπέδου επικινδυνότητας σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αποφάσισε να αλλάξει ο χάρτης επικινδυνότητας στις εξής περιοχές:

– Σε επίπεδο 4 Περιφέρεια Καστοριάς

– Σε επίπεδο 3 Ιωάννινα

– Σε επίπεδο 3 Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα, Σερρών

Από την Παρασκευή 23 /10 στις 06:00 η Καστοριά τίθεται σε τοπικό lockdown, ενώ υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη πόλη μετά την Κοζάνη, όπου εφαρμόζεται το συγκεκριμένο μέτρο.

Μέσα στην ημέρα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε πως αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι ότι τα κρούσματα της Καστοριάς, η οποία έχει 113 κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 37 έτη σήμερα, είναι ενεργά και συσχετίζονται με «κλάστερς» που λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης».

Στην έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε το εξής:

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη και επιβάλλεται αυξημένη επιτήρηση από όλους».

Στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Χαρδαλιάς

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Στη σύσκεψη θα εξεταστεί η πορεία της πανδημίας στην Κεντρική Μακεδονία, η τήρηση των μέτρων και των ελέγχων για τον περιορισμό της διασποράς της και η τυχόν λήψη επιπρόσθετων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Με πληροφορίες από Καθημερινή και Πρώτο Θέμα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

28η Οκτωβρίου 2020: Πώς θα γιορταστεί φέτος στα δημοτικά σχολεία – Η εγκύκλιος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;