Δίκη Χρυσής Αυγής - Αναστολή ποινών: Συνεχίζονται οι δευτερολογίες της υπεράσπισης
Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζονται οι δευτερολογίες υπεράσπισης
Δίκη Χρυσής Αυγής – Αναστολή ποινών: Συνεχίζονται οι δευτερολογίες της υπεράσπισης

Σήμερα, Τετάρτη 21/10, στις 11:00 το πρωί αναμένεται να συνεχιστεί η διαδικασία στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία χτες (20/10) είχε μία απρόσμενη εξέλιξη, καθώς η πρόεδρος κάλεσε την εισαγγελέα Έδρας, είτε να διευκρινίσει την ήδη υποβληθείσα πρόταση της για τις εκτίσεις των ποινών, είτε να τη συμπληρώσει.

Πλέον, όλα δείχνουν πως η τελική απόφαση των τριών τακτικών δικαστών για το ποιοι από τους καταδικασθέντες θα οδηγηθούν ή όχι στη φυλακή θα καθυστερήσει κι’ άλλο να εκδοθεί.

Πάντως, η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας για χορήγηση αναστολής σε όλους τους καταδικασθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής πλην του Γιώργου Ρουπακιά, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο μέσα όσο και έξω απ’ τη δικαστική αίθουσα, κι αυτό γιατί η πληρότητα, αλλά και η ορθότητα της εισαγγελικής πρότασης, αμφισβητήθηκε ευθέως από την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Μαρία Λεπενιώτη.

Με τοποθέτησή της στο δικαστήριο, η πρόεδρος αναφέρθηκε στα λεγόμενα της εισαγγελέως για τους κατηγορουμένους που δεν είχαν λευκό ποινικό μητρώο, για να επισημάνει επί της ουσίας ότι στο σημείο αυτό η εισαγγελική πρόταση περιέχει αβλεψίες και πλημμέλειες. 

Παράλληλα, ζήτησε να προσκομιστούν στο δικαστήριο από την Εισαγγελία Εφετών τα βουλεύματα που αφορούν τον Γιάννη Λαγό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν καταγράφεται σε αυτά παραβίαση των όρων που του έχουν επιβληθεί, ζήτημα τεράστιας σημασίας για την κρίση του δικαστηρίου ως προς το αν θα αποφασίσει την έκτιση ή όχι της ποινής του ευρωβουλευτή.

Αυτό ζητήθηκε ανεξάρτητα από το αν ζήτησε ή όχι ανασταλτικό στην έφεση ο ίδιος ο Λαγός, ο οποίος, εν προκειμένω δεν ζήτησε, καταγγέλλοντας το δικαστήριο, αφού το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει αυτεπάγγελτα για το θέμα αυτό.

Η χθεσινή διαδικασία διακόπηκε χωρίς να ολοκληρωθούν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης, που αναμένεται να συνεχιστούν και πιθανότατα να ολοκληρωθούν σήμερα εκτός απροόπτου.

Εφόσον η διαδικασία κινηθεί εντός αυτού του πλαισίου είναι πιθανό η απόφαση του δικαστηρίου να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών και έως αύριο Πέμπτη (22/10), για το αν και ποιοι καταδικασθέντες θα εκτίσουν τις ποινές τους.

Το δικαστήριο διερευνά κάθε στοιχείο που θα το βοηθήσει να έχει ορθή κρίση για το ζήτημα, όπως άλλωστε φάνηκε και από όσα ειπώθηκαν μεταξύ της προέδρου της Έδρας κ. Λεπενιώτη και της εισαγγελέως κ. Οικονόμου χθες (20/10), τόσο για τα ποινικά μητρώα 11 καταδικασθέντων όσο και τον κ. Λαγό και τους περιοριστικούς όρους.

Ενδεχομένως, η χθεσινή καταληκτική ερώτηση της προέδρου «αυτή είναι η πρόταση; Για όλους (ανασταλτικό στην έφεση) παρά τον κίνδυνο υποτροπής;» προς την κ. Οικονόμου, να δηλώνει και τον προβληματισμό του δικαστηρίου ως προς συγκεκριμένους καταδικασθέντες και το αν θα θεωρηθούν υπότροποι ή όχι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στην τελική ευθεία για τις αναστολές – Συνεχίζονται οι δευτερολογίες της υπεράσπισης 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;