Κορωνοϊός: 4 συμβουλές για εσένα που αναζητάς δουλειά εν μέσω πανδημίας
Επειδή η αναζήτηση δουλειάς έχει αλλάξει σημαντικά εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού!

Η πανδημία του κορωνοϊού, η οποία γιγαντώθηκε στις αρχές αυτού του έτους φέρνοντας γενικευμένο lockdown σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου, όπως είναι γνωστό δεν έχει παρέλθει ακόμη. Έτσι, αναπόφευκτα έχει φέρει μία νέα πραγματικότητα, η οποία μεταξύ άλλων αντικατοπτρίζεται και στην αγορά εργασίας.

Συνεπώς, πολλές εταιρείες στρέφονται στο remote working προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πανδημία, ενώ για όσους αναζητούν ακόμη δουλειά, η αναζήτηση εργασίας έχει εξίσου διαφοροποιηθεί.

Όσον αφορά τις προσλήψεις έχουν μειωθεί αισθητά, αν και σταδιακά παρατηρείται μία αύξηση. Επομένως, σύντομα, μάλλον θα υπάρξουν περισσότερες κενές θέσεις, που θα πρέπει να καλυφθούν από προσωπικό. Ωστόσο, η αναζήτηση προσωπικού, μάλλον θα αλλάξει συγκριτικά με την εποχή πριν τον κορωνοϊό και θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Πώς, όμως, μπορεί κανείς να ανταπεξέλθει στις νέες απαιτήσεις που προκύπτουν κατά τη διάρκεια αναζήτησης εργασίας; Παρακάτω, ακολουθούν μερικές συμβουλές, οι οποίες μάλλον θα σε βοηθήσουν, όσον αφορά την αναζήτηση εργασίας.

1. Online Networking

Πριν την πανδημία του κορωνοϊού, το networking ή αλλιώς η δικτύωση γινόταν, συνήθως μέσω events, συνεδρίων, σεμιναρίων κλπ. Ωστόσο, μετά την έλευση του κορωνοϊού τα περισσότερα events, πλέον, ακυρώνονται ή διεξάγονται online. Επομένως, είναι σημαντικό να συμμετέχεις σε όσο το δυνατόν περισσότερα online events, στα οποία θα μπορούσες να γνωρίσεις περισσότερο κόσμο και να δικτυωθείς.

Επιπλέον, μη διστάσεις να μοιραστείς τις ιδέες και τις σκέψεις σου σε διάφορα social media και, κυρίως, στο LinkedIn, αφού οι άνθρωποι που θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου ενεργοί, μάλλον θα έχουν ένα παραπάνω πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας. Άλλωστε, η αλληλεπίδραση που σχετίζεται με θέματα του κλάδου σου με άλλους/-ες χρήστες των social media αποτελεί έναν τρόπο online networking.

2. Μιλώντας για LinkedIn

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μία γενικότερη αύξηση της δημοτικότητας του LinkedIn, καθώς προσφέρει μία πρώτη εικόνα ενός/μίας υποψήφιου/-ας σε κάποιον/-α recruiter. Ωστόσο, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, το LinkedIn έγινε ακόμη πιο δημοφιλές.

Επομένως, προσπάθησε να δομήσεις ένα όμορφο προφίλ, στο οποίο θα αναδεικνύεται όλη η εμπειρία σου στο χώρο που δραστηριοποιείσαι, αλλά και τα επιτεύγματά σου. Δημιούργησε ένα καλό summary, το οποίο αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για ένα ανταγωνιστικό προφίλ, ενώ καλό θα ήταν να δώσεις σημασία στην ανάδειξη των hard και soft skills σου.

5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις όταν κάνεις LinkedIn

3. Όσον αφορά τις συνεντεύξεις

Ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο εισήχθη στην αγορά εργασίας πιο ενεργά μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού, είναι οι εξ αποστάσεως συνεντεύξεις. Οι εξ αποστάσεως συνεντεύξεις, λοιπόν, ήρθαν για να μείνουν, αφού όπως όλα δείχνουν, δυστυχώς, η πανδημία θα μείνει εδώ για καιρό ακόμη.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα των online συνεντεύξεων. Επομένως, είναι απαραίτητο να δείχνεις επαγγελματίας σε ένα video call και, φυσικά, πρέπει οπωσδήποτε να εξασφαλίσεις καλή σύνδεση στο διαδίκτυο και ένα καλό εξοπλισμό, προκειμένου να διεξάγονται ομαλά οι online συνεντεύξεις σου.

4. Σεμινάρια

Πολλά πράγματα άλλαξαν μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού, αλλά αν είναι κάτι που παρέμεινε ίδιο, τότε αυτό είναι η αξία της αναβάθμισης των γνώσεων. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει πως είναι αρκετά σημαντικό να εξελίσσεις τις γνώσεις σου, είτε μαθαίνοντας κάτι καινούργιο είτε εξελίσσοντας κάτι που ήδη γνωρίζεις.

Επομένως, μπορείς να συμμετάσχεις σε κάποιο σεμινάριο ή online course, το οποίο μετά την ολοκλήρωσή του σού παρέχει και πιστοποιητικό παρακολούθησης. Αυτό είναι δυνατόν να αυξήσει την ευκαιρία να “κλείσεις” μία συνέντευξη ή ακόμη και μία δουλειά, ενώ, παράλληλα, δείχνει πως είσαι ένα άτομο που δεν επαναπαύεται και επιδιώκει διαρκώς να εξελίσσεται.

Δείτε επίσης: 3 apps για να φτιάξεις το τέλειο βιογραφικό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1