Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση επί των ποινών
Κρίσιμη μέρα για τη Δίκη Χρυσής Αυγής, με την Εισαγγελέα να ανακοινώνει την πρότασή της για τις ποινές των καταδικασθέντων

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση επί των ποινών

Η σημερινή μέρα είναι άκρως σημαντική για την ολοκλήρωση της Δίκης της Χρυσής Αυγής, καθώς μπαίνει στην τελική ευθεία το ζήτημα των ποινών, με την εισαγγελέα, Αδαμαντία Οικονόμου, να ανακοινώνει την πρότασή της στις 11:00 το πρωί.

Θυμιάζουμε ότι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης: Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο, ενώ οι ποινές κάθειρξης θα κυμανθούν από 5 έως 15 χρόνια.

Αντιθέτως, το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη αναγνώρισε το δικαστήριο στους πρώην βουλευτές Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, οι οποίοι έχουν κριθεί ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και στην πορεία της δίκης της Χρυσής Αυγής, διαφοροποίησαν τη στάση τους και ανεξαρτητοποιήθηκαν. Οι ποινές τους θα κυμανθούν μεταξύ 1 έως 5 έτη.

Kανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε επίσης στους Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση, στους οποίους η ποινή θα κυμαίνεται από 5 έως 10 έτη.

Αντιμέτωποι με 10 έτη κάθειρξης βρίσκονται οι καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα -εκτός του Γιώργου Ρουπακιά- στους οποίους δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Πρόκειται για τους Ιωάννη Καζατζόγλου, Ιωάννη Άγγο, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννη Κομιανό, Κωνσταντίνος Κορκοβίλη, Αναστάσιο Μιχάλαρο, Γεώργιο Σταμπέλο, Λέων Τσαλίκη, Αθανάσιο Τσόρβα και Νικόλαο Τσόρβα.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, ένοχος για τη δολοφονία Φύσσα και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση βρίσκεται αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη, καθώς το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα – Σε ποιους πρώην βουλευτές αναγνωρίστηκαν

Μετά την αγόρευση της εισαγγελέως επί των ποινών, θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής, ενώ στη συνέχεια θα αποσυρθεί το δικαστήριο σε σύσκεψη προκειμένου να αποφασίσει τις ποινές των 57 καταδικασθέντων.

Αργότερα, θα πρέπει το δικαστήριο να δώσει και πάλι το λόγο στην εισαγγελέα για να προτείνει εάν οι εφέσεις των 57 ενόχων θα έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Ο λόγος θα δοθεί και πάλι στους συνηγόρους υπεράσπισης και τέλος το δικαστήριο θα αποσυρθεί προκειμένου να αποφανθεί εάν οι καταδικασμένοι θα οδηγηθούν ή όχι στη φυλακή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Το αίτημα του Λαγού εξετάζεται από νέους δικαστές – Παραμένει η Εισαγγελέας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;