Ζώδια: Νέα Σελήνη στον Ζυγό την 16η Οκτωβρίου - Μάχιμες διεκδικήσεις στις σχέσεις
Zώδια και προβλέψεις: Τι θα φέρει η νέα εβδομάδα στο ζώδιό σου!

Ζώδια: Νέα Σελήνη στον Ζυγό την 16η Οκτωβρίου

Μάχιμες διεκδικήσεις στις σχέσεις

Από τη Λίλιαν Σίμου

Σε ένα δύσκολο μήνα, με αρκετές εντάσεις, δυσκολίες καθημερινότητας και αμφίρροπες ισορροπίες, το ζώδιο του Ζυγού, προδιαθέτει για εξισορρόπηση αντιθέτων και σημαντικές δυνατότητες για ειρήνη με τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν. Ωστόσο, η ειρήνη και η συμπόρευση, είναι ένα μονοπάτι με αγκάθια. Γι΄αυτό και μία επανεκκίνηση, είναι πάντα σημαντική.

Ωστόσο, πόσο εύκολο είναι σε ένα μήνα με «πολεμικές ιαχές», ανακόλουθες υποσχέσεις και δύσκολη συνεννόηση, να έρθει η ισορροπία;

Η Νέα Σελήνη στον Ζυγό, το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου, προβάλει και υπογραμμίζει την ανάγκη για αρμονία, που θα ξεκινήσει κατ’ αρχήν, από εμάς τους ίδιους.

Η συμφιλίωση είναι το ζητούμενο.

Αν και ο Ζυγός είναι το ζώδιο της αρμονίας, της αισθητικής και της εξισορρόπησης, η Νέα Σελήνη περιέχει μεν αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά όχι μόνο αυτά. Μας φέρνει αντιμέτωπους με το παρελθόν.

Η αντίθεση με τον ανάδρομο Άρη και τη Μαύρη Σελήνη στον Κριό, εγείρει προβληματισμούς για την ποιότητα των σχέσεων. Πόσω μάλλον όταν δέχονται πιέσεις από τον Πλούτωνα, τον Δία και τον Κρόνο στον Αιγόκερω. Ένα νέο φεγγάρι, παρορμητικό, με επιθετικές και αμυντικές διαθέσεις λοιπόν…

Τα τραύματα των σχέσεων και οι εμπειρίες που περιείχαν πάθη, υπόγειες κινήσεις, χειραγώγηση και ανταγωνισμό, είναι αυτό που απαιτεί αναθεώρηση. Είμαστε επηρεασμένοι, προκειμένου ως προς τις επιλογές μας αυτή την εποχή.

Η έλλειψη ισορροπίας στις συνεργασίες, στην προσωπική μας ζωή και ως προς τον ίδιο μας τον εαυτό, είναι απόρροια αδυναμιών, εγωκεντρικής συμπεριφοράς, εριστικής αντίδρασης και χειραγώγησης. Όπως και να έχει, χρειάζεται να γίνει κατανοητό πως έλκουμε ή φερόμαστε στις σχέσεις με τον ίδιο τρόπο που φέρθηκαν άλλοτε σε μας, και χαράχτηκε στην μνήμη μας η δυσάρεστη εμπειρία.

Ο κυβερνήτης της Νέας Σελήνης, η Αφροδίτη, βρίσκεται σε αδυναμία και σε αντίθεση προς τον Ποσειδώνα. Φοβίες που επενδύονται από τη φαντασία, φόβους, αγωνίες και ασαφείς «εχθρούς», αποσυντονίζουν το συναίσθημα και την ευχέρεια να βελτιώσουμε τις σχέσεις. Ψεύδη και απομυθοποιήσεις, κρίνοντας τις λεπτομέρειες των σχέσεων, μπορούν να αποκαλυφθούν αυτή την περίοδο. Θα είναι αποκαλυπτικά, αλλά όχι ό,τι πιο εύκολο.

Όμως κι αυτή μας οδηγεί στο να κατανοήσουμε το παρελθόν και τις καρμικές μνήμες, εμπειρίες από τις οποίες θέλουμε να απαλλαγούμε οριστικά. Στην συνέχεια, αυτό που μετρά είναι η διαχείριση της εξουσίας και των περιορισμών που μας ασκούνται ποικιλοτρόπως.

Δύσκολο να δράσουμε με σύνεση, αφού η παρόρμηση επικρατεί και η αντιπαράθεση κορυφώνεται στο νέο ξεκίνημα. Ο Ερμής μόλις έχει στραφεί ανάδρομος, ο Άρης συνεχίσει την ανάδρομη φορά του, ενισχύοντας τις αντιπαλότητες.

Κατά συνέπεια, είναι η εποχή όπου θα πρέπει να επιλύσουμε προβλήματα του παρελθόντος, προκειμένου να προχωρήσουμε σωστά από τώρα και στο εξής.

Είναι πολύ πιθανόν, ανάλογα με τα ατομικά μας χαρακτηριστικά, να γίνουν σημαντικές τομές, ριζικές και αμετάκλητες.

Η χαρά της Αγάπης, προστατεύεται από τη θετική γωνία του Δία προς την Αφροδίτη. Θα υπάρξουν ευκαιρίες, αν επιδείξουμε υπομονή, σύνεση και επιμονή. Συν των χρόνω, θα δημιουργήσουμε ξανά, θα βγούμε ωφελημένοι, κερδισμένοι πρακτικά και συναισθηματικά. Όχι όμως άμεσα. Ο μήνας αυτός προετοιμάζει, υπογραμμίζει, παρακινεί, να έχουμε αποκαλύψεις.

Η αντίθεση του ανάδρομου Ερμή προς τον Ουρανό, περιγράφει το πείσμα, τον δογματισμό και την μονόπλευρη αντίληψη. Χαρακτηριστικά που πρέπει να αλλάξουν, αν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες και να δράσουμε την κατάλληλη στιγμή με τον σωστό τρόπο.

Ωστόσο, ένα βασικό δώρο, κομίζει το νέο φεγγάρι: σε σύνοδο με δύο λαμπερά άστρα, μας δίνει ελπίδα και φως: Ο Spica και ο Arcturus, στολίζουν το φεγγάρι μας και ενισχύουν την θέληση για ένα νέο ξεκίνημα.

Τα δύο υπέρλαμπρα άστρα δίνουν διέξοδο φωτός στην ζωή μας, ελπίδα και αισιοδοξία.

Ο Σπίκα είναι ένα φωτεινό και ακτινοβόλο διπλό άστρο, πάνω στα στάχυα της Παρθένου. Συχνά τον αποκαλούν και Αρίστα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ερωτικής φύσης, ή ενισχύει το πάθος για μία κατάκτηση. Αναπτύσσονται ιδέες για επέκταση και διεύρυνση στη ζωή μας.

Ο Αρκτούρος είναι ένα χρυσοκίτρινο άστρο και ονομάστηκε από την αρχαιότητα «Ο Φύλακας Αρκούδα». Άλλες παραλλαγές του ονόματος είναι » ο Παρατηρητής», και ο «Αγέρωχος». Βρίσκεται στην 24η μοίρα του Ζυγού περίπου.

Σύμφωνα με τους αρχαίους ερευνητές του ουρανού, είναι δυναμικός και επεκτατικός, ενώ θα μπορούσε να λειτουργήσει με έμφαση την επικοινωνία των συναισθημάτων. Κάνει τη ζωή μας πιο πλούσια λοιπόν, σε υλικά ή εσωτερικά αγαθά. Στολίζει με φωτεινές προοπτικές το μέλλον μας και προσδίδει αποφασιστικότητα.

Είμαστε σε θέση να έλξουμε φωτεινές παρουσίες στην πορεία μας και να νιώσουμε αρμονία και χαρά με όσους είναι συνοδοιπόροι.

Ας αποφύγουμε λοιπόν, τους επιθετικούς, τους ανάλγητους, τους σκληρούς, τους κυριαρχικούς και τους χειριστικούς. Χρειαζόμαστε τους θετικούς, ευγενείς και ειλικρινείς. Δεν υπάρχει θέση για ενεργειακά βαμπίρ στη ζωή μας. Ας αποζητήσουμε μόνο το φως!

Σύμφωνα με τον αγαπημένο μου δάσκαλο και φιλόσοφο, Ντέην Ρουντγίαρ, η ζωδιακή μοίρα της Νέας Σελήνης περιγράφεται ως μία πεταλούδα με ανοιχτά τα φτερά της. Υπάρχει η δυναμική για νέα σχέδια, νέους στόχους, νέες φόρμες και νέα προγράμματα. Οι ευκαιρίες είναι μπροστά μας. Ενστικτωδώς, ας αφεθούμε στην διεύρυνση και τις νέες ευκαιρίες.

ΚΡΙΟΣ

Αυτή η περίοδος είναι κατάλληλη για να λειτουργήσετε με το ένστικτο μέσα από ενώσεις που θα έχουν σαν βάση την ερωτική διάθεση της εποχής. Θα φανείτε πιο ελκυστικοί στους άλλους και θα πρέπει να γνωρίζετε τα όριά σας. Διαφορετικά, θα παρασύρεστε σε γνωριμίες μόνο από την πρώτη εντύπωση.

Αν κινηθείτε απρόβλεπτα και παρορμητικά, όπως είναι η φύση σας, θα είναι δύσκολο να κρίνετε την ίδια την υφή των σχέσεων και θα αφομοιωθεί η προσωπική σας έκφραση από τους άλλους.

Λόγω του ότι η αυτονομία είναι σημαντική για σας, αποφύγετε να ρισκάρετε σε γνωριμίες που δεν ελέγχετε.

Η μάχη για μία κοινωνική καταξίωση θα σας φέρει σε μεγάλες στιγμές αντιπαράθεσης αλλά μπορείτε να επιβληθείτε και να επικρατήσετε σε βάρος της ηρεμίας της ψυχής.

Η υπομονή και η εγκράτεια για να σχεδιάσετε την δράση και τις αντιδράσεις σας, μπορεί να γίνει το στήριγμά σας, κυρίως αν επιτρέψετε να αναπτυχθεί ένα ήπιο κλίμα. Ωστόσο, η έλλειψη υπομονής από μέρους σας, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

ΤΑΥΡΟΣ

Ανεκπλήρωτες ανάγκες φαίνεται να σας πνίγουν, σε ένα μίγμα ερωτισμού και επιθυμιών που δεν έχουν εκδηλωθεί ή αποκαλύπτονται ξαφνικά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα δισταγμού.

Επειδή διαθέτετε μία φυσική εμμονή, αποφύγετε με κάθε τρόπο να μετατρέψετε την πικρία σε αρνητικές σκέψεις. Μην προδικάζετε και μην στέκεστε σε ανούσιες λεπτομέρειες που πονούν.

Θα βοηθηθείτε με την σχολαστική και προσεκτική προσέγγιση των σχέσεων και κάθε νέας γνωριμίας. Αν και είστε προσγειωμένοι, υπάρχει μία έκπληξη που ταράζει την ισορροπία της εποχής.

Η ανάγκη να εκφράσετε το πάθος με κάποια κρυφή περιπέτεια, ελλοχεύει τον κίνδυνο να υπάρξει ανατροπή στη ζωή σας και να διασαλευτεί η μόνιμή σας σχέση.

Όμορφες σκέψεις και συναναστροφή με άτομα που έχουν ζεστασιά και φροντίζουν τους αγαπημένους τους, θα σας προσφέρουν ηρεμία και δύναμη ψυχής. Προτιμάτε τους ήρεμους ανθρώπους γύρω σας αυτή την εποχή.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μία κατάλληλη περίοδος για ευχάριστες ερωτικές περιπέτειες, ζεστή συντροφιά και ανταλλαγή απόψεων. Ο περίγυρος σας στηρίζει γι’ αυτό.

Στις φιλίες θα ανακαλύψετε πως κάποια άτομα σας πλησιάζουν με έντονα συναισθήματα.

Το ένστικτό σας θα λειτουργεί καλύτερα μέσα σε ένα γνωστό περιβάλλον. Αλλά κινδυνεύετε να χάσετε φίλους, απρόοπτα. Συνήθως κρύβεται ένας ανταγωνισμός σ’ αυτό τον τομέα. Θα έρθουν όμως νέα πρόσωπα στη ζωή σας και γι αυτό μην απογοητεύεστε.

Στο τέλος θα υπάρχει χαρά και ικανοποίηση.

Η εικόνα που θα δώσετε, είναι αυτή ενός ευγενικού χαρακτήρα, επομένως θα φέρει σταδιακά άτομα που θα σας έχουν εμπιστοσύνη.

Για να κερδίσετε την μάχη αυτή την εποχή, πρέπει να αντλήσετε από τα αποθέματα ψυχής που διαθέτετε, να μην φοβηθείτε και να δράσετε παρορμητικά μέσα από τον κοινωνικό σας κύκλο.

Το άγχος για μία οικογενειακή σας υπόθεση, κουράζει, αλλά με υπομονή και ευελιξία πολλά παράπονα και αδυναμίες στις σχέσεις θα ξεπεραστούν. Αποφύγετε την αυστηρή κριτική.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
35'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
35'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
10'
20 - 27
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
'
18 - 18
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;