Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2020: 6 ταινίες που ασχολήθηκαν με τις ψυχικές ασθένειες
Οι ταινίες που έθιξαν και έδειξαν θέματα ψυχικής ασθένειας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2020 γιορτάζεται στις 10 Οκτωβρίου. Στόχος της ημέρας αυτής είναι να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα. Την πρωτοβουλία για τον εορτασμό της ημέρας αυτής, πήραν από κοινού το 1994 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Και για να τιμήσουμε την ημέρα αυτή έχουμε να σου προτείνουμε μερικές ταινίες που ασχολήθηκαν με τις ψυχικές ασθένειες.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, μερικές από τις καλύτερες ταινίες που ασχολούνται με αυτό το θέμα;

1. Ποιος Φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;

Ένα πικρό, γηράσκον ζευγάρι, με τη βοήθεια του αλκοόλ, χρησιμοποιούν τους νεαρούς καλεσμένους τους για να τροφοδοτήσουν τον πόνο και τον συναισθηματικό πόνο ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια μιας ενοχλητικής νύχτας. Η ταινία ήταν υποψήφια για 13 βραβεία Όσκαρ και κέρδισε πέντε, ανάμεσα τους και το Όσκαρ Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για την Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

2. Ο Άνθρωπος της Βροχής

Ο εγωιστής yuppie πατέρας του Charlie Babbitt άφησε μια περιουσία στον άγριο αδερφό του, Raymond, και ένα μικρό ποσό στον Charlie. Οι δύο τους ξεκινάνε ένα ταξίδι σε όλη τη χώρα. Η ταινία ήταν υποψήφια για 8 βραβεία Όσκαρ και κέρδισε 4. Ανάμεσά τους το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθέτη και Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Ντάστιν Χοφμαν.

3. Το κορίτσι που άφησα πίσω

Η ταινία βασίστηκε στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της συγγραφέα Susanna Kaysen σχετικά με την 18μηνη παραμονή της σε ψυχιατρείο στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Για αυτή την ταινία, η Angelina Jolie βραβεύτηκε με το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.

4. Ένας υπέροχος άνθρωπος

Αφού ο John Nash, ένας λαμπρός αλλά αντικοινωνικός μαθηματικός, δέχεται μυστική εργασία στην κρυπτογραφία, η ζωή του παίρνει μια σειρά για τον εφιάλτη. Η ταινία βρέθηκε υποψήφια για 8 βραβεία Όσκαρ και κέρδισε τα 4, συμπεριλαμβανομένης της Καλύτερης Ταινίας.

5. Μαύρος Κύκνος

Μία αφοσιωμένη μπαλαρίνα αγωνίζεται να διατηρήσει τη λογική της αφού κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια παραγωγή του “Swan Lake” του Τσαϊκόφσκι. Η Natalie Portman δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας σε έναν ρόλο που της χάρισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

6. Οδηγός Αισιοδοξίας

Μετά από μια θητεία σε ένα ψυχικό ίδρυμα, ο πρώην δάσκαλος Pat Solitano επιστρέφει στο πατρικό του και προσπαθεί να συμφιλιωθεί με την πρώην σύζυγό του. Τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα όταν η Pat συναντά την Tiffany, ένα μυστηριώδες κορίτσι με δικά της προβλήματα. Η ταινία κατάφερε να αγαπηθεί από κοινό και κριτικούς και να χαρίσει στην Jennifer Lawrence το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Δες ακόμα: 2 ταινίες και 3 σειρές για να απολαύσεις το ΣουΚου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
20:00
-
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;