Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής 2020: Σε 3 επιστήμονες που ανακάλυψαν τον ιό της ηπατίτιδας C το βραβείο
Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές του Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής 2020.

Κάθε χρόνο στις αρχές του Οκτωβρίου γίνεται η ανακοίνωση των νικητών και νικητριών των βραβείων Νόμπελ, τα οποία αποτελούν ίσως η σημαντικότερη διάκριση που μπορεί να δεχτεί κάποιος ή κάποια κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Έτσι, η ανακοίνωση των νικητών ξεκίνησε σήμερα με την ανακοίνωση των νικητών του Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής 2020. Δεδομένου ότι πρόκειται για μία χρονιά, η οποία έφερε αντιμέτωπη ολόκληρη την ανθρωπότητα με έναν φονικό ιό και μία πανδημία που άλλαξε την καθημερινότητα ολόκληρης της υφηλίου, η επιτροπή απονομής των βραβείων Νόμπελ στη Σουηδία επέλεξε να τιμήσει με το Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής του 2020 από κοινού τους Αμερικανούς επιστήμονες Harvet J. Alter, Michael Houghton και τον Βρετανό Charles M. Rice, για την «ανακάλυψη του ιού της ηπατίτιδας C».

Οι τρεις επιστήμονες που τιμήθηκαν με το Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής 2020 έχουν συμβάλλει στον τρόπο αντιμετώπισης της ηπατίτιδας που μεταδίδεται με το αίμα προκαλώντας κίρρωση και καρκίνο του ήπατος.

Πριν την επιστημονική έρευνα των Harvet J. Alter, Michael Houghton και Charles M. Rice  η πλειονότητα των κρουσμάτων ηπατίτιδας που προέκυπταν από το αίμα παρέμενε ανεξήγητη, αν και η ανακάλυψη των ιών της ηπατίτιδας Α και Β ήταν καίριας σημασίας.

Οι τρεις επιστήμονες που βραβεύτηκαν με το Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής 2020 βοήθησαν την επιστημονική έρευνα για τον ιό της Ηπατίτιδας C ως εξής:

-Οι μεθοδικές μελέτες της ηπατίτιδας που σχετίζεται με μετάγγιση από τον Harvey J. Alter έδειξαν ότι ένας άγνωστος ιός ήταν μια κοινή αιτία χρόνιας ηπατίτιδας.

-Ο Charles M. Rice ήταν ο επιστήμονας που παρείχε τα τελικά στοιχεία που δείχνουν ότι μόνο ο ιός της ηπατίτιδας C μπορεί να προκαλέσει ηπατίτιδα.

-Ο Michael Houghton χρησιμοποίησε μια μη δοκιμασμένη στρατηγική για την απομόνωση του γονιδιώματος του νέου ιού, που ονομάστηκε ιός της ηπατίτιδας C.

Έτσι, μετά από πολλά χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων η Ηπατίτιδα C ήταν “αχαρτογράφητη” προκαλώντας το θάνατο σε πολύ κόσμο, πλέον, μπορεί να θεραπευτεί, ενώ η ανθρωπότητα μπορεί να έχει ελπίδες για τον πλήρη αφανισμό της νόσου μελλοντικά.

Τα Νόμπελ που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες είναι τα εξής:

-Νόμπελ Φυσικής: Τρίτη 6/10

-Νόμπελ Χημείας: Τετάρτη 7/10

-Νόμπελ Λογοτεχνίας: Πέμπτη 8/10

-Νόμπελ Ειρήνης: Παρασκευή 9/10

-Νόμπελ Οικονομίας: Δευτέρα 12/10

Δείτε επίσης: Ημέρα του DNA 2020: Σαν σήμερα το 1953 έγινε η δημοσίευση της πρωτοποριακής εργασίας για τη χημική δομή του

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;