Κορωνοϊός - ΜΜΜ: Λεωφορεία των ΚΤΕΛ στους δρόμους της Αθήνας με σκοπό την αποσυμφόρηση
Κορωνοϊός - ΜΜΜ: Αυξάνεται ο αριθμός των λεωφορείων στην Αθήνα - Έρχονται προσλήψεις

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελούν ένα μείζον ζήτημα, ειδικά στην Αθήνα, αφού καθημερινά κόσμος συνωστίζεται προκειμένου να μεταφερθεί στον προορισμό του, κάτι που δυσχεραίνει την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Έτσι, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ. Έτσι, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα ενισχύσουν τις αστικές συγκοινωνίες, ενώ σταδιακά μέσα στις επόμενες μέρες και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, θα μπουν σε δρομολόγια συνολικά 200 λεωφoρεία των ΚΤΕΛ.

Ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΪ, δήλωσε τα εξής:

“Καταφέραμε και φέραμε τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ πιο νωρίς από τα τέλη Οκτωβρίου που ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Την Πέμπτη θα μπουν στα δρομολόγια τα πρώτα 10 με 12 οχήματα, την άλλη εβδομάδα άλλα 40 με 50, και σταδιακά 200 λεωφορεία συνολικά μέχρι τέλη Οκτωβρίου”.

Έπειτα, ο Κώστας Καραμνλής αναφέρθηκε στον τρόπο εκμίσθωσης των λεωφορείων, αλλά και στις προσλήψεις οδηγών λέγοντας τα εξής:

“Η δεύτερη φάση θα είναι τα 300 λεωφορεία, μέχρι 10 ετών, που θα αποκτηθούν μέσω leasing μέχρι τέλους χρόνου αρχές Ιανουαρίου. Για πρώτη φόρα φέρνουμε το θεσμό της εκμίσθωσης στην Ελλάδα κάτι που γίνεται σε άλλες χώρες. Το κόστος ανά χιλιόμετρο είναι 3 ευρώ στα λεωφορεία του ΟΣΥ ενώ τα ΚΤΕΛ το κάνουν με 1,41. Τα λεωφορεία με leasing θα τα οδηγούν οι οδηγοί της ΟΣΥ. Τα ΚΤΕΛ θα είναι άλλοι 550 οδηγοί, μιλάμε για 1.200 θέσεις εργασίας”.

Έτσι, θα πραγματοποιηθούν 655 προσλήψεις σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ με fast track διαδικασίες αλλά με όρους ΑΣΕΠ σε ειδικότητες αιχμής, δηλαδή οδηγούς και τεχνικούς. Ο Κώστας Καραμανλής υπενθύμισε επίσης ότι πάνω από 10 χρόνια έχει να αγοραστεί από το ελληνικό δημόσιο λεωφορείο ή τρόλεϊ.

Τέλος, όσον αφορά το Μετρό, ο Υπουργός ανέφερε πως έχουν προστεθεί συρμοί και οι χρονοαποστάσεις έχουν μειωθεί στις Γραμμές 2 και 3 στα τέσσερα με πέντε λεπτά κατά μέσο όρο τις ώρες αιχμής, επισημαίνοντας ωστόσο πως εάν υπάρξει μία βλάβη ή περιστατικά δολιοφθοράς, παρατηρούνται μεμονωμένες καθυστερήσεις.

Δείτε όσα δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σήμερα στο ΣΚΑΪ:

Δείτε επίσης: Γώγος: Μεγάλη πιθανότητα υπερμετάδοσης λόγω συνωστισμού – Ένας μπορεί να μολύνει 100

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;