Κορωνοϊός: Ακραίο! Πόση ώρα μπορεί να παραμείνει μέσα σε ασανσέρ;
Δε θα πιστεύεις πόση ώρα μπορεί να παραμείνει μέσα σε ένα κλειστό ασανσέρ ο κορωνοϊός μετά από φτέρνισμα.

Νέες αποκαλύψεις για τον νέο κορωνοϊό έρχονται όλο και πιο συχνά στη δημοσιότητα. Οι περισσότεροι ερευνητές (πέρα από τις έρευνες για το εμβόλιο) επικεντρώνονται στο πόσο παραμένει ο ιός πάνω σε διάφορες επιφάνειες, αλλά και στον αέρα. Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, έκανε μία τρομακτική αποκάλυψη για το πόση ώρα παραμένει ο ιός μέσα στα ασανσέρ.

Σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη μίλησε για τον κορωνοϊό, τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ και το τι να περιμένουμε μέσα στο επόμενο διάστημα. Όμως, αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση είναι η ώρα παραμονής του ιού μέσα στα ασανσέρ. Σύμφωνα με τα όσα είπε η κ. Παγώνη, ο ιός μπορεί να παραμείνει μέσα σε ένα ασανσέρ ακόμα και για μισή ώρα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Το ασανσέρ είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Βγήκε μια μελέτη του Άμστερνταμ που λέει ότι τα σταγονίδια αν είναι κλειστές οι πόρτες του ασανσέρ είναι μέσα στο ασανσέρ για μισή ώρα.”

Όπως εξήγησε, αυτός είναι και ο λόγος που δεν πρέπει να μπαίνουν πολλά άτομα μέσα σε ασανσέρ, ενώ όσοι μπορούν καλό είναι να ανεβοκατεβαίνουν με τις σκάλες. Επιπλέον, τόνισε πως αν πιάνουμε πόμολα τότε πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας ενώ τα ρούχα καλό είναι να τα βγάζουμε έξω να αεριστούν πριν επιστρέψουν στις ντουλάπες.

Αναφερόμενη στο εμβόλιο της γρίπης και το αν κάποιος πρέπει να υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού πριν το κάνει, η κ. Παγώνη τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται. Ενώ, συμπλήρωσε:

“Από 20 Οκτωβρίου μπορούν να κάνουν οι ευπαθείς ομάδες και μετά σιγά-σιγά οι μικρότερες ηλικίες.”

Υπογράμμισε, επίσης, πώς αν θα υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα αυτό θα εξαρτηθεί από τρεις παράγοντες. Οι τρεις αυτοί παράγοντες είναι οι εξής:

  1. Ο αριθμός των κρουσμάτων
  2. Ο αριθμός νοσηλευομένων
  3. Ο αριθμός διασωληνωμένων

Δες το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή που ξεκινάει στο 2:06:50!

Δες ακόμα: Κορωνοϊός: Ακόμη τρεις θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες στην Ελλάδα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;