Κορωνοϊός: Εξετάζονται νέα μέτρα - Για ποιους πολίτες ενδέχεται να επανέλθουν τα sms στις μετακινήσεις
Κορωνοϊός: Δείτε αναλυτικά ποια είναι τα νέα μέτρα που εξετάζονται.

O Κυριάκος Μητσοτάκης στο χθεσινό τηλεοπτικό μήνυμα, με το οποίο απευθύνθηκε στους πολίτες, κατέστησε σαφές πως δε σχεδιάζει ένα νέο γενικευμένο lockdown, όπως ήταν αυτό που είχε εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος του κορωνοϊού.

Ωστόσο, θέλησε να τονίσει την προσοχή που πρέπει να δοθεί στην τήρηση των μέτρων που υπάρχουν ήδη, αφού σε επόμενη φάση θα χρειαστούν νέα, ειδικά μέτρα, ειδικά όσον αφορά την Αττική.

Τα νέα μέτρα προανήγγειλε άλλωστε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, μιλώντας στο MEGA, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Tα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση από τις 10 Σεπτεμβρίου και μετά, έχουν ήδη δώσει κάποια επίδραση στην επιδημία. Εάν τα μέτρα συνεχίσουν να αποδίδουν κι αν προσθέσουμε και νέα μέτρα, που ενδεχομένως θα προσθέσουμε, τότε θα δούμε μια επιπέδωση της επιδημίας, που είναι το πρώτο βήμα πριν την κάμψη».

Ωστόσο, οι ειδικοί επιμένουν στη λήψη περαιτέρω μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αν και μετά τη λήψη των πρόσφατων μέτρων στην Αττική διαπιστώθηκαν θετικές σημάδια, τα οποία σχετίζονται με την έκβαση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, οι ειδικοί εξετάζουν νέα, επιπρόσθετα μέτρα, με τα δύο πρώτα να επικρατούν περισσότερο.

1. Η χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους αποτελεί ένα μέτρο που εδώ και καιρό έχουν προτείνει ανοιχτά οι λοιμωξιολόγοι, καθώς θεωρούν πως θα περιορίσει πολύ περισσότερο την εξάπλωση της πανδημίας.

2. Ο περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6:00 το πρωί. Σε αυτή την περίπτωση η μετακίνηση θα επιτρέπεται μόνο με SMS.

3. Αποστολή SMS για τις μετακινήσεις όλων των πολιτών άνω των 65 ετών.

4. Επιβολή ωραρίου σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός των νέων σε πλατείες.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες, τόνισε πως στόχος είναι να αποφύγουμε επιθετική αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων χωρίς τη χρήση οριζόντιων μέτρων, αφού αν και  ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρώτη φάση της πανδημίας, μεσοπρόθεσμα, φέρνουν τραγικές επιπτώσεις στην οικονομία και μεγάλες αδικίες στην κοινωνία.

Δείτε επίσης: Κικίλιας για κορωνοϊό: Πάνω από 900 ενεργά κρούσματα στο κέντρο της Αθήνας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;