Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Σήμερα εξετάζεται η αναίρεση της απόφασης που «έσπασε» τα ισόβια του Κορκονέα
Στο δικαστήριο επιστρέφει σήμερα (22/09) ο Επ. Κορκονέας - Τι αναφέρουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υποστήριξης της κατηγορίας

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Σήμερα εξετάζεται η αναίρεση της απόφασης που «έσπασε» τα ισόβια του Κορκονέα

Την αναγνώριση του ελαφρυντικού στην δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που οδήγησε στη δραστική μείωση της ποινής και κατά συνέπεια, στην αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, κρίνει σήμερα το πρωί, το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Επιστρέφει στο δικαστήριο ο Κορκονέας

Στο δικαστήριο επιστρέφει, λοιπόν, σήμερα (22/09/2020) ο Επαμεινώνδας Κορκονέας για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβρη του 2008, καθώς εξετάζεται η αναίρεση της απόφασης με την οποία «έσπασαν» τα ισόβια του πρώην ειδικού φρουρού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Τρίτη, από τις 9:30 π.μ. συζητιέται ενώπιον του ΣΤ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, η Αναίρεση που άσκησε ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά της Απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με την οποία αναγνωρίσθηκε στον καταδικασθέντα ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα η συνδρομή του ελαφρυντικού του «προτέρου συννόμου βίου».

Η αναγνώριση του ανωτέρω ελαφρυντικού και η επιβολή ποινής κάθειρξης μόλις 13 ετών για την εν ψυχρώ και με άμεσο δόλο δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου, αντί της πρωτοδίκως επιβληθείσης ισοβίου καθείρξεως, οδήγησε στην άμεση αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Όπως σημειώνουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υποστήριξης της κατηγορίας, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, τα παραπάνω έδωσαν, κατ’ ουσίαν, στην απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας περιεχόμενο επιβράβευσης στον καταδικασθέντα, ο οποίος αποφυλακίσθηκε με πρωτοφανή ταχύτητα, ελάχιστες ημέρες μετά την έκδοση της αποφάσεως.

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Έντεκα χρόνια μετά

“Η αναγνώριση του ανωτέρω ελαφρυντικού και η επιβολή ποινής κάθειρξης μόλις 13 ετών για την εν ψυχρώ (με άμεσο δόλο) δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου, αντί της πρωτοδίκως επιβληθείσης ισοβίου καθείρξεως, οδήγησε στην άμεση αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα και έδωσε, κατ’ ουσίαν, στην απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας περιεχόμενο επιβράβευσης στον καταδικασθέντα, που αποφυλακίσθηκε με πρωτοφανή ταχύτητα, ελάχιστες ημέρες μετά την έκδοση της αποφάσεως.

Όπως και τότε με μεγάλη έμφαση και ένταση δηλώσαμε, ζητώντας την άσκηση αναίρεσης εκ μέρους του κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κατά της προκλητικής αυτής αποφάσεως, η προσβαλλόμενη απόφαση πλήττει καίρια το κύρος της Δικαιοσύνης, παραβιάζει τις βασικές αρχές του Κράτους Δικαίου και εν τοις πράγμασιν αμφισβητεί το δικαίωμα στη ζωή ενός αθώου 15χρονου παιδιού, ενθαρρύνοντας στην ουσία την επανάληψη παρόμοιων εγκλημάτων από αστυνομικούς.

Ως συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υποστήριξης της κατηγορίας στο πλευρό της Οικογένειας του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, της μητέρας και της αδελφής του, αύριο θα υποστηρίξουμε την Αναίρεση του κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ζητώντας εκείνα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα: Δικαιοσύνη, Πραγματική Τιμωρία και Σεβασμό στη Μνήμη του 15χρονου παιδιού”, τονίζουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υποστήριξης της κατηγορίας, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: “Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΤΕΛ
77 - 62
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;