ΕΚΠΑ: Σε ποιο Τμήμα αναβάλλονται επ' αόριστον οι εξετάσεις λόγω επεισοδίων
Επ' αορίστου αναστολή εξεταστικής σε Τμήμα του ΕΚΠΑ λόγω έντονων επεισοδίων.

ΕΚΠΑ: Σε ποιο Τμήμα αναβάλλονται επ’ αορίστου οι εξετάσεις λόγω επεισοδίων

Σύμφωνα με τα τελευταία περιστατικά που έλαβαν χώρα σε εξετάσεις του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος επ’ αορίστου αναστολή των εξετάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ολιγομελής ομάδα αποτελούμενη από φοιτητές και άγνωστα πρόσωπα, επιτέθηκαν λεκτικά, προπηλάκισαν καθηγητές και προσωπικό και άσκησαν ακραία σωματική βία, ενώ διατύπωσαν ευθέως απειλές κατά της ζωής καθηγητών και προσωπικού κατά τη διάρκεια διενέργειας των εξετάσεων του συγκεκριμένου Τμήματος του ΕΚΠΑ.

Η ομάδα εισέβαλε στο χώρο που πραγματοποιούνταν οι εξετάσεις χωρίς να επιδείξει την φοιτητική ταυτότητα που απαιτείται και στη συνέχεια προχώρησε σε εισβολή με χρήση βίας σε γραφεία καθηγητών. Όπως ήταν αναμενόμενο οι συγκεκριμένες πράξεις βίας καταδικάστηκαν από το Πρυτανικό Συμβούλιο, ενώ στο σώμα των καθηγητών, διατυπώνεται η πρόταση να ανασταλούν οριστικά οι εξετάσεις της περιόδου, δεδομένου ότι διακυβεύεται τόσο η αξιοπιστία των εξετάσεων όσο και η σωματική ακεραιότητα καθηγητών και προσωπικού.

Σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής Ευθύμης Λέκκας και οι καθηγητές τονίζουν ότι τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα προσβάλλουν κατάφορα τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και αποτελούν κατ’ εξοχήν αντιδημοκρατικές ενέργειες.

Δείτε επίσης: ΕΚΠΑ: Η νέα απόφαση της Συγκλήτου για την εξεταστική Σεπτεμβρίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;