Ναόμι Οσάκα: Στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά της αστυνομικής βίας με τις εμφανίσεις της στο U.S. Open
Η Ναόμι Οσάκα φοράει μάσκες στο U.S. Open που στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά ρατσιστικών φαινομένων και αστυνομικής βίας.

Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια να βλέπουμε αθλητές σε μεγάλες διοργάνωσεις να δίνουν ηχηρά μηνύματα κατά της κοινωνικής παθητικότητας και να αντιδρούν έντονα σε φαινόμενα αστυνομικής βίας. Ένα πολύ πρόσφατο είναι αυτό που έγινε σε αγώνα του NBA με τους Μιλγουόκι Μπακς. Η Ναόμι Οσάκα συνέχισε αυτού του είδους τις διαμαρτυρίες στο U.S. Open.

Η 22χρονη αθλήτρια του τένις έχει καταφέρει στο Αμερικάνικο Open να κερδίσει σε τρεις αγώνες και να περάσει ένα ηχηρό μήνυμα μέσα από τις εμφανίσεις της αυτές. Η Ναόμι Οσάκα αντιδρά στα φαινόμενα αστυνομικής βίας και μισσαλοδοξίας και δημιουργεί ειδήσεις τόσο με τις νίκες της όσο και με τις διαφορετικές εμφανίσεις της.

Η 22χρονη συνεχίζει στον 4ο γύρο του U.S. Open και περνάει το δικό της μήνυμα με έναν ξεχωριστό τρόπο, που ταιριάζει απόλυτα στην εποχή του κορωνοϊού. Η αθλήτρια φοράει μάσκες που πάνω τους αναγράφεται κάθε φορά και διαφορετικό όνομα από αυτά των ανθρώπων που έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας.

Μέχρι στιγμής, η διεθνούς φήμης αθλήτρια έχει φορέσει μάσκες με τα ονόματα της Μπριόνα Τέιλορ (της 26χρονης μαύρης που σκότωσαν αστυνομικοί την άνοιξη του περασμένου έτους) και του Ελάιτζα ΜακΚλέιν (του 23χρονου που κατέληξε μετά από λαβή αστυνομικών, τον Αύγουστο του 2019 στην Ορόρα του Κολοράντο) και του Αχμάντ Αρμπερί (του επίσης νεαρού μαύρου που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ έκανε τζόγκινγκ στη γειτονιά του στη Τζόρτζια).

Την περασμένη εβδομάδα, η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα αθλήτρια στον κόσμο, ένωσε τη φωνή της με εκείνες των Αμερικανών αθλητών που διαδηλώνουν για τον 29χρονο Αφροαμερικανό Τζέισον Μπλέικ, το τελευταίο θύμα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ. Ο Μπλέικ υπενθυμίζεται πως έμεινε παράλυτος μετά από επτά πισώπλατους πυροβολισμούς λευκού αστυνομικού στην πόλη Κενόσα του Ουισκόνσιν.

Η Οσάκα συμμετείχε και στις διαδηλώσεις στη Μινεάπολη, που ακολούθησαν τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, τον περασμένο Μάιο. Στο U.S. Open, όμως, (παρόλο που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της) εκπροσωπεί την Ιαπωνία-

Όπως δηλώνει η ίδια:

“Θέλω να υπάρξει ευαισθητοποίηση.

Γνωρίζω πως το τένις έχει θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο. Και ίσως υπάρχει κάποιος που δεν ξέρει την ιστορία της Μπριόνα Τέιλορ. Ίσως το γκουγκλάρουν, ίσως το ψάξουν. Για μένα είναι σημαντικό να υπάρξει ευαισθητοποίηση. Νιώθω πως όσοι περισσότεροι γνωρίζουν την ιστορία, τόσο πιο πολύ θα ενδιαφέρονται.

Θέλω όλοι να μάθουν πως αυτο (ο θάνατός του) ήταν απολύτως απευκταίος. Δεν έπρεπε να συμβεί. Κανείς από αυτούς τους θανάτους δεν έπρεπε να συμβεί. Και προσωπικά νιώθω πως θέλω όλοι να μάθουν τα ονόματα αυτών των ανθρώπων.”

Δες τις εμφανίσεις της αυτές κατά της αστυνομικής βίας!

Δες ακόμα: Στέφανος Τσιτσιπάς: Δε φαντάζεσαι πoιο είναι το άγνωστο παρατσούκλι του

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;