Κορωνοϊός: Στην τρίτη φάση δοκιμών βρίσκεται το εμβόλιο της AstraZeneca
Το εμβόλιο της AstraZeneca βρίσκεται στην τρίτη και τελευταία φάση των κλινικών δοκιμών.

Η φαρμακευτική εταιρεία, AstraZeneca, η οποία έχει αναλάβει τη δημιουργία και την παραγωγή ενός εμβολίου αποτελεσματικού απέναντι στον κορωνοϊό βρίσκεται ήδη στην τρίτη φάση κλινικών δοκιμών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες, ημέρα Δευτέρα η AstreZeneca, πάνω από 30.000 εθελοντές θα συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου.

Οι εθελοντές που συμμετέχουν στις δοκιμές θα λάβουν είτε δύο δόσεις του πειραματικού εμβολίου με την κωδική ονομασία AZD1222 σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, είτε ένα εικονικό φάρμακο, σύμφωνα με την AstraZeneca.

Οι δοκιμές του εμβολίου γίνονται υπό το πρόγραμμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης «Operation Warp Speed program» με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης, της παραγωγής, της διάθεσης του εμβολίου, αλλά και σχετικών θεραπευτικών αγωγών κατά της COVID-19.

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ το πολυπόθητο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο πριν από τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν την 3η Νοέμβρη.

Τέλος, η Κομισιόν έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με την AstraZeneca για την προμήθεια του πιθανού εμβολίου της κατά του νέου κορωνοϊού.

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός: Επιστρέφει σήμερα ο Τσιόδρας στην ενημέρωση – Τι ώρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;