Ν. Κεραμέως: Αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια - Έρχεται η ελάχιστη βάση
Η Ν. Κεραμέως ανήγγειλε αλλαγές στην εισαγωγή των υποψηφίων στις σχολές της προτίμησής τους.

Η σημαντική πτώση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά τη διεξαγωγή των Πανελληνίων 2020, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εξήγγειλε πρωτοβουλίες και αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων στις σχολές της προτίμησής τους.

Η υπουργός Παιδείας μίλησε για χρόνια παθογένεια της χώρας μας επιρρίπτοντας ευθύνες και στις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης.

“Πρέπει προφανώς να μας προβληματίσει. Πρόκειται για χρόνια παθογένεια της χώρας μας που δεν βρίσκει εύκολα λύση. Χρόνια παθογένεια που επιδεινώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση με τη δημιουργία νέων τμημάτων στην Επικράτεια χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας. Θυμίζω ότι η κυβέρνησή μας ανέστειλε τη δημιουργία των νέων τμημάτων που δεν είχαν ιδρυθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας σχετικά με το εν λόγω φαινόμενο σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ.”, δήλωσε η Ν. Κεραμέως στο ΣΚΑΪ.

Επιπροσθέτως, μιλώντας για τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, η Ν. Κεραμέως είπε:

“Βρισκόμαστε σε εκτενή διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Και ανάμεσα στις λύσεις που συζητάμε είναι να ορίζει η κάθε σχολή τη βάση εισαγωγής σε τουλάχιστον ένα μάθημα που θεωρεί εξαιρετικά βασικό: Π.χ. στο Μαθηματικό τα μαθηματικά, στις Οικονομικές σχολές – η Οικονομία, στις Σχολές πληροφορικής η πληροφορική. Ανάμεσα σε διάφορες λύσεις που συζητάμε».

Αν αυτό συμβεί οι σχολές θα έχουν πιο ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των βάσεων εισαγωγής με την υπουργό να δηλώσει πως ο διάλογος θα εντατικοποιηθεί και πως το υπουργείο Παιδείας επιθυμεί η λύση να είναι στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης αυτονομίας των πανεπιστημίων, όπως γίνεται σε τόσες χώρες στον κόσμο.

Τέλος, η Ν. Κεραμέως τόνισε πως μέρος της λύσης είναι και οι άλλες επιλογές που προσφέρονται στους νέους της χώρας – δρόμοι επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης –, ενώ όπως είπε εκεί βρίσκεται προ διαβούλευσης ένα Ν/Σ που αναβαθμίζει επαγγελματική Εκπαίδευση και κατάρτιση.

Δείτε επίσης: Πανεπιστήμια: Πώς θα λειτουργήσουν από Σεπτέμβριο – Όσα πρέπει να ξέρουν οι πρωτοετείς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
0 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;