InstaShop: Η ελληνική start up που εξαγοράστηκε για 360 εκατ. δολάρια!
Η InstaShop πέτυχε εξαγορά-ρεκόρ από το γερμανικό όμιλο Delivery Hero.

Σε μία από τις σημαντικότερες και πιο κερδοφόρες ελληνικές start up κατάφερε να εξελιχθεί η InstaShop, η οποία εξαγοράστηκε σήμερα από τον γερμανικό όμιλο Delivery Hero, έναντι του ποσού – ρεκόρ των 360 εκατ. δολαρίων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Today marks a new beginning for InstaShop. We are proud to announce that we are now part of the @deliveryhero family, following a 100% acquisition of InstaShop for a total base valuation of USD 360 million. InstaShop will be operated by the same team, with the same passion and an even bigger drive to bring the outmost value to our users and partners, supported by Delivery Hero’ industry expertise and with a joint vision to pioneer q-commerce – the next generation of e-commerce. InstaShop is the result of a lot of hard work and we are grateful for having such an amazing team! To our users, thank you for your support and feedback since day one, it is because of you that we learn and evolve. Here’s to an amazing future! ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη InstaShop (@instashop_app) στις

Το InstaShop δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να κάνουν τις παραγγελίες τους από σουπερμάρκετ αλλά και τοπικά καταστήματα και να λαμβάνουν τα προϊόντα τους όποτε αυτοί θελήσουν, ακόμη και μόλις μισή με μία ώρα μετά από την παραγγελία.

Η InstaShop ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το 2015 και ήταν ιδέα του Γιάννη Τσιώρη, ο οποίος τότε δούλευε στο τμήμα Marketing Intelligence της Philips για τη Μέση Ανατολή και την Τουρκία. Με το InstaShop στόχευε στην κάλυψη του κενού που ο ίδιος εντόπισε στις διαδικτυακές αγορές τροφίμων στην περιοχή και μόλις είδε το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρχε ο κ. Τσιώρης παραιτήθηκε από την καριέρα του στη Philips, και έφτιαξε μια ολιγομελή ομάδα μαζί με την συν-ιδρύτρια της εταιρείας, Ιωάννα Αγγελιδάκη.

Η πρώτη επένδυση ήρθε λίγους μήνες μετά από τους VentureFriends, των Απόστολου Αποστολάκη και Γιώργου Δημόπουλου, καθώς και την επενδυτική εταιρεία του Ντουμπάι, Jabbar. Μέσα σε μία πενταετία όμως η InstaShop κατάφερε να αναπτυχθεί αυξάνοντας ραγδαία τις πωλήσεις της ανά χώρα καταφέρνοντας σταδιακά να “κλείσει” το μεγαλύτερο deal εξαγοράς στην Ελλάδα, το οποίο όπως προαναφέρθηκε άγγιξε τα 360 εκατομμύρια δολάρια.

Όσον αφορά τη Delivery Hero είναι γνωστή στην Ελλάδα από το 2015, όταν και εξαγόρασε το e-food, εταιρεία που ίδρυσε ο ένας από τους δύο VentureFriends, Απόστολος Αποστολάκης.

Εξάλλου οι κ. Αποστολάκης και Δημόπουλος μετράνε ήδη πετυχημένες επενδύσεις, είτε ως “Angel Investors”, είτε ως “Venture Capitalists” καθώς μεταξύ άλλων ήταν από τους πρώτους επενδυτές της Taxibeat, η οποία ως γνωστόν εξαγοράστηκε το 2017 από τον όμιλο της Daimler, η οποία μέχρι σήμερα αποτελούσε και τη μεγαλύτερη επιτυχία του επενδυτικού σχήματος VentureFriends που έχει επενδύσει πάνω από 164 εκατ. ευρώ σε 32 startups.

Δείτε επίσης: 4 TEDx Talks για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Απρ. 2024
Μπά
22:00
0 - 0
Ρεά
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
0'
85 - 83
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
5'
25 - 24
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;