Πότε βγαίνουν οι βάσεις 2020
Βάσεις 2020: Τι προκύπτει από τα στατιστικά των αποτελεσμάτων των υποψηφίων

Βάσεις 2020: Τέλος μπαίνει στην αγωνία περίπου 100.000 υποψηφίων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με την ανακοίνωση των βάσεων 2020.

Πότε βγαίνουν οι βάσεις 2020

Ειδικότερα, οι πηγές αναφέρουν ότι αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις 2020 για τις σχολές και τα τμήματα των ΑΕΙ και συγκεκριμένα, από αύριο, 26 Αυγούστου (Τετάρτη) και μέχρι τις 30 Αυγούστου 2020 (Κυριακή).

Οι βάσεις 2020 θα αναρτηθούν στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας και το Neolaia.gr θα σας παρουσιάσει τους πίνακες των βάσεων εισαγωγής κάθε Τμήματος μέσα από την κεντρική του σελίδα εδώ! 

Αναλυτικότερα, σχετικά με τις φετινές βάσεις, ρίχνοντας μία γρήγορη ματιά στα στατιστικά των Πανελληνίων 2020, μπορεί να δει κανείς ότι οι αριθμοί ευνοούν τους υποψήφιους, «δείχνοντας» ότι 8 στους 10 θα περάσουν σε κάποιο τμήμα ή σε κάποια σχολή, αφού οι περίπου 100.000 υποψήφιοι διεκδικούν 77.970 θέσεις.

Μελετώντας, ειδικότερα, τα στατιστικά των αποτελεσμάτων των υποψηφίων και της κλιμάκωσης των μορίων, διαφαίνεται πτώση των βάσεων στην πλειονότητα των σχολών όλων των Επιστημονικών Πεδίων.

Όλα τα νέα για τις ΒΑΣΕΙΣ 2020 εδώ!

Υπενθυμίζεται ότι, φέτος, παρατηρήθηκε μεγάλη μείωση στον αριθμό των αρίστων, των υποψηφίων δηλαδή που συγκέντρωσαν πάνω από 19.000 μόρια, ακόμα και πάνω από 18.000 μόρια.

Βάσεις 2020: «Βουτιά» στις Ιατρικές σχολές

Πτώση βάσεων στις Ιατρικές Σχολές της χώρας, που μπορεί να φτάσει και τα 800 μόρια, φαίνεται ότι θα έχουμε φέτος, κατά την τελική βαθμολογική αξιολόγηση μιας χρονιάς που κυριολεκτικά «πάγωσε» στη μέση της, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για πρώτη φορά μάλιστα αναμένουμε φέτος τμήμα Ιατρικής Σχολής της χώρας να πέσει κάτω από τα 18.000 μόρια.

Ειδικότερα για τις ιατρικές σχολές, ο εκπαιδευτικός αναλυτής Γιώργος Χατζητέγας είχε εκτιμήσει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η πτώση των βάσεων θα είναι «ιστορική».

Πώς θα διαμορφωθούν οι βάσεις 2020

Η διαμόρφωση των βάσεων 2020 είναι συνδυασμός του αριθμού των εισακτέων, των μορίων που συγκέντρωσαν καθώς επίσης και των επιθυμιών τους που αποτυπώθηκαν με την υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Οι πρώτοι δύο παράγοντες γίνονται γνωστοί αμέσως μετά το τέλος των εξετάσεων αλλά τις προτιμήσεις των υποψηφίων τις μαθαίνουμε αμέσως μετά την ανακοίνωση των βάσεων 2020, με την συμπλήρωση των μηχανογραφικών.

Την ημερομηνία ανακοίνωσης των βάσεων 2020 επηρεάζει και ο χρόνος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των προκαταρκτικών εξετάσεων για τις σχολές του Στρατού, της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Φέτος, όπως δείχνουν όλα τα στατιστικά στοιχεία, θα είναι μια καλή χρονιά για τους υποψήφιους όλων των κατηγοριών, καθώς εκτός από την πτώση των βάσεων, ο αριθμός των εισακτέων παρέμεινε εξαιρετικά μεγάλος, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν όλοι θα κατακτήσουν μια θέση στα ΑΕΙ.

Επιπλέον, όσες θέσεις δεν καλυφθούν από τους υποψηφίους του παλαιού συστήματος, θα δοθούν στους υποψηφίους του νέου συστήματος.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι θα εισαχθούν όλοι οι υποψήφιοι του 4ου πεδίου του παλαιού συστήματος και οι θέσεις που θα μείνουν κενές θα δοθούν στους υποψηφίους του νέου συστήματος.

Σε ό,τι αφορά στις εκτιμήσεις για την πορεία των βάσεων, δείχνουν μεν πτώση σε όλα τα επιστημονικά πεδία, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις θα υπάρχουν και εκπλήξεις, καθώς υπάρχει, ο άγνωστος σε μας αυτή τη στιγμή παράγοντας της επιλογής, που έκαναν οι υποψήφιοι στα μηχανογραφικά δελτία.

Βάσεις 2020: Πώς αναμένεται να κινηθούν ανά επιστημονικό πεδίο

-Στο 1ο πεδίο των Ανθρωπιστικών Επιστημών, σταθερότητα και οριακές πτώσεις σε Νομικές και Ψυχολογίες. Εντυπωσιακή θα είναι η πτώση σε όλες τις υπόλοιπες σχολές η οποία θα υπερβεί τα 1.000 μόρια στα περιφερειακά τμήματα του συγκεκριμένου πεδίου.

-Στο 2ο πεδίο των Θετικών Επιστημών, συνθήκες ελεύθερης πρόσβασης, καθώς ο αριθμός των εισακτέων είναι μεγαλύτερος από εκείνον των υποψηφίων. Κάτω από τη βάση θα είναι όμως όλα τα τμήματα των Μαθηματικών εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

-Στο 3ο πεδίο των Ιατρικών Επιστημών επίσης εντυπωσιακή και ιστορική θα είναι η πτώση στις Ιατρικές Σχολές, η οποία αναμένεται ότι θα φτάσει τα 800 μόρια. Η πτώση οφείλεται στη δυσκολία της Βιολογίας και στη μείωση του αριθμού των διαγωνισθέντων με το νέο σύστημα καθώς πολλοί απόφοιτοι επέλεξαν το παλαιό σύστημα.

-Στο 4ο επιστημονικό πεδίο της Οικονομίας και Πληροφορικής, φαίνονται ανοδικές τάσεις 200-300 μορίων στα τμήματα των κεντρικών Πανεπιστημίων λόγω μετακίνησης πολλών υποψηφίων προς αυτό το επιστημονικό πεδίο.

Παραμείνετε συντονισμένοι/-ες στο Neolaia.gr για όλα τα νέα σχετικά με τις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020

Όλα τα νέα για τις ΒΑΣΕΙΣ 2020 εδώ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;