Κορωνοϊός: Μπορούν να γίνουν ξανά συναυλίες; - Το μεγάλο πείραμα στη Γερμανία
Ένα νέο μεγάλο πείραμα που διεξάγεται στη Γερμανία προσπαθεί να δώσει απάντηση στην ερώτηση αν εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού μπορούν να γίνουν συναυλίες.

Η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού έχει φέρει μέτρα σε παγκόσμιο επίπεδο που απαγορεύουν τις μεγάλες συναθροίσεις, αλλά και τις συναυλίες. Γενικά, επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για εκδηλώσεις όπου συγκεντρώνονται πάνω από 50 άτομα (στη χώρα μας) και πάνω από 100 σε άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Όμως, το γερμανικό Πανεπιστήμιο του Χάλε κάνει ένα γιγαντιαίο πείραμα για να απαντήσει στο αν μπορούν να επιτραπούν ξανά οι συναυλίες παρά την πανδημία του κορωνοϊού.

Το γερμανικό πανεπιστήμιο του Χάλε άρχισε το πείραμα αυτό σήμερα. Σε αυτό συμμετέχουν 4.000 άνθρωποι και έχει ως στόχο να επιχειρήσει να δώσει μια απάντηση στην ερώτηση αν μπορούν να γίνουν συναυλίες.

Ένας διάσημος τραγουδιστής της pop γερμανικής μουσικής σκηνής, ο Τιμ Μπέντζκο, δέχθηκε να συμμετάσχει στο τεστ αυτό. Ο τραγουδιστής θα δώσει μέσα στην ίδια ημέρα στη Λειψία τρεις συναυλίες με διαφορετικά μέτρα στην καθεμιά. Ο τρόπος διεξαγωγής των τριών συναυλιών θα δώσει τη δυνατότητα στους ερευνητές να προσδιορίσουν ποια είναι η καλύτερη δυνατή οργάνωση ώστε να αποφεύγονται μολύνσεις και να μπορούν να γίνονται οι συναυλίες.

Στους συμμετέχοντες στο πείραμα γίνονται δεκτά μόνο νεαρά και υγιή άτομα ώστε να περιορισθεί ο κίνδυνος μόλυνσης στη διάρκεια αυτών των πειραμάτων. Ενώ, όλα συμβαίνουν μέσα σε μια μεγάλη αίθουσα συναυλιών της Λειψίας, στην Leipzig Arena.

Όλοι οι εθελοντές που ήρθαν για τις συναυλίες αρχικά θερμομετρήθηκαν. Φορούν όλοι μάσκα τύπου FFP2 και φέρουν μια συσκευή η οποία επιτρέπει να ανιχνεύονται όλες οι μετακινήσεις τους και οι επαφές τους μέσα στην αίθουσα.

Φθορίζοντα απολυμαντικά προϊόντα θα επιτρέψουν επίσης να παρατηρηθεί ποιες επιφάνειες ακουμπούν συχνότερα με τα χέρια τους οι συμμετέχοντες. Επιπλέον, το πανεπιστήμιο θα υπολογίσει και την πορεία των αερολυμάτων που εκπνέονται από τους θεατές, τα μικρά μόρια που, σύμφωνα με τους ειδικούς, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μόλυνση από τον ιό.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου θέλουν να επιχειρήσουν να προσδιορίσουν πώς θα μπορούσε να δοθεί άδεια για μεγάλες συγκεντρώσεις, όπως συναυλίες, και να αποφευχθεί ταυτόχρονα η διάδοση του ιού. Με βάση τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν, θέλουν να καθορίσουν ένα μαθηματικό μοντέλο για τον υπολογισμό των κινδύνων διάδοσης μέσα σε μια μεγάλη αίθουσα συναυλιών. Τα αποτελέσματα του πειράματος αναμένεται να δημοσιευθούν το φθινόπωρο.

Μάλιστα, τα αποτελέσματα αναμένονται με μεγάλη ανυπομονησία από τους οργανωτές συναυλιών και όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στον χώρο του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι βρίσκονται σε αναγκαστική ανεργία εδώ και μήνες.

Δες ακόμα: Κορωνοϊός: Σε αυτές τις περιοχές της χώρας μας τα μαγαζιά κλείνουν στις 12:00 τα μεσάνυχτα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;