Πτώση μετεωρίτη: Το φαινόμενο ήταν ορατό στην Αττική και άλλες περιοχές της Ελλάδας
Πτώση μετεωρίτη ήταν χθες ορατή στον ουρανό.

Ένα σπάνιο φαινόμενο έλαβε χώρα χθες, Τρίτη 18 Αυγούστου, στο νυχτερινό ουρανό κάνοντας κυριολεκτικά τη νύχτα μέρα. Πιο συγκεκριμένα, χθες έπεσε ένας πραγματικός μετεωρίτης, ο οποίος έγινε ορατός στους κατοίκους της Αττικής αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας όπως Λιβαδειά, Χαλκίδα, Βοιωτία, Λακωνία, Μαγνησία, Φωκίδα, Χίο, Άνδρο, Ευρυτανία.

Πολλοί μπερδεύτηκαν πιστεύοντας ότι ήταν πεφταστέρι, αλλά οι επιστήμονες ξεκαθάρισαν ότι πρόκειται για μετέωρο. Σύμφωνα με τους αστρονόμους, έτσι ονομάζεται κάθε φωτεινό φαινόμενο που εμφανίζεται μέσα στην ατμόσφαιρα της Γης ως αποτέλεσμα της εισόδου σε αυτή κάποιου μετεωροειδούς. Μετερωειδές ονομάζεται ένα βραχώδες σώμα που μπορεί να έχει μέγεθος από λίγα χιλιοστά έως αρκετά μέτρα.

Η κίνηση του μετεωροειδούς με μεγάλη ταχύτητα και η τριβή της επιφάνειάς του με τα μόρια της ατμόσφαιρας έχει ως αποτέλεσμα τον έντονο ιονισμό των μορίων του αέρα και, συνήθως, την συνεπακόλουθη εκπομπή φωτεινής ακτινοβολίας. Το τμήμα του μετεωροειδούς που καταλήγει στο έδαφος ονομάζεται μετεωρίτης.

Δείτε επίσης: «Περσείδες»: Σήμερα και αύριο η βροχή από πεφταστέρια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;