5 συμβουλές για να συγκεντρωθείς στο διάβασμα
Μερικοί τρόποι για να συγκεντρωθείς πιο εύκολα στο... διάβασμα!

Μπορεί η περίοδος που διανύουμε να είναι λίγο περίεργη λόγω κορωνοϊού, αλλά η εξεταστική Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί κανονικά μέσω διαδικτύου. Αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει πάλι να διαβάσεις, ώστε να αποδώσεις το μέγιστο και να μπορέσεις να περάσεις -γιατί όχι;- όλα τα μαθήματα που χρωστάς.

Ωστόσο, για την καλύτερη και μέγιστη απόδοσή σου είναι απαραίτητο να διαβάσεις σωστά, μεθοδικά και… συγκεντρωμένα! Για αυτό το λόγο χρειάζεται ισχυρή θέληση για διάβασμα και να ακολουθήσεις τις συμβουλές που σού δίνουμε παρακάτω.

Συμβουλή #1

Οι μαλάξεις στο πρόσωπο και κυρίως στο μέτωπο, στο σημείο ανάμεσα στα φρύδια, βοηθούν να απαλλαγείτε από την ένταση και να ενισχύσετε τη λειτουργία της μνήμης σας. Το λεγόμενο «τρίτο μάτι» συνδέεται με τη λειτουργία της υπόφυσης, του πιο σημαντικού αδένα του ενδοκρινικού συστήματος. Όταν ασκείται πίεση στην υπόφυση, ενισχύεται η μνήμη και απομακρύνεται το στρες.

Συμβουλή #2

Το δωμάτιο που διαβάζεις θα πρέπει να έχει αρκετό φως. Αν είναι σκοτεινό κουράζεσαι πολύ γρήγορα και είναι πιο εύκολο να σκέφτεσαι διάφορα άλλα πράγματα και να μη συγκεντρώνεσαι 100% σε αυτό που κάνεις.

Συμβουλή #3

Φωτογραφίες που δείχνουν, για παράδειγμα, κουτάβια ή γατάκια μπορούν παραδόξως να απελευθερώσουν τη φαντασία και να ενισχύσουν τη διάθεση, βοηθώντας να επιστρέψετε μετά από λίγο στη δουλειά σας πιο χαλαροί.

Συμβουλή #4

Κάνε πολλά και μικρά διαλειμματάκια. Για κάθε ώρα που διαβάζεις κάνε ένα πεντάλεπτο ή δεκάλεπτο διάλειμμα για να πάρεις αέρα, να φας κάτι ή έστω να χαζέψεις για λίγο έξω από το παράθυρο. Θα σου κάνει καλό και σε βοηθάει να συγκεντρωθείς, αφού ο εγκέφαλός σου το δέχεται αυτό σαν επιβράβευση.

Συμβουλή #5

Το να έχεις κάποιον μαζί σου που πρέπει να διαβάσει το ίδιο πράγμα είναι πιο εύκολο να βοηθήσετε ο ένας τον άλλο στη συγκέντρωση. Αλλά και μετά στην κατανόηση!

Συμβουλή #6

Οι βαθιές αναπνοές ενεργοποιούν τα εγκεφαλικά κύματα Θήτα, ενισχύοντας τη συγκέντρωση και τη μνήμη. Η αναπνοή θα πρέπει να είναι διαφραγματική και να πραγματοποιείται σε 3 στάδια: εισπνοή μετρώντας μέχρι το 6, διατήρηση αναπνοής μετρώντας μέχρι το 2 και εκπνοή μετρώντας μέχρι το 9.

Δείτε επίσης: Εξεταστική Σεπτεμβρίου: 5 συμβουλές για αποτελεσματικό διάβασμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 1