Κορωνοϊός: Νέα μέτρα προ των πυλών - Οι περιοχές που κινδυνεύουν με lockdown
Κορωνοϊός: Τα μέτρα που εξετάζονται και οι περιοχές που κινδυνεύουν με νέο lockdown.

Τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα φαίνεται πως έχουν ανησυχήσει σφοδρά την κυβέρνηση, η οποία σκέφτεται τη λήψη νέων και πιο επιτακτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Μετά την ανακοίνωση των 203 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού χθες από τον ΕΟΔΥ οδήγησε σε σημερινή τηλεδιάσκεψη, στην  οποία προεδρεύει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 11:00 το πρωί, όπου και αναμένεται η λήψη σημαντικών αποφάσεων.

Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι καθίσταται υποχρεωτικό το τεστ για τους επισκέπτες από τη Μάλτα, αναστέλλονται οι λιτανείες και τα πανηγύρια και παρατείνεται η απαγόρευση των όρθιων πελατών/-τριών στα µπαρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα, ειδικά για περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η αναστολή αδειών του υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας.

Επιπλέον, θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα του lockdown, όπως πραγματοποιήθηκε στον Πόρο για τον Αμπελώνα Λάρισας λόγω των κρουσμάτων που σημειώθηκαν.

Ακόμη, θεωρείται πολύ πιθανό προς το τέλος Αυγούστου και μετά τα δείγματα των συμπεριφορών που θα ληφθούν από τον Δεκαπενταύγουστο, η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ρυθμίσεις για την υιοθέτηση του μέτρου της τηλεργασίας στις μεγάλες επιχειρήσεις και στους φορείς, στην καθυστέρηση του ανοίγματος των σχολείων, καθώς και στην αναβολή της ΔΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το “Έθνος” έχει δοθεί εντολή για lockdown σε περίπτωση που συνεχιστεί η έξαρση των κρουσμάτων, ενώ προβληματισμός επικρατεί και για το νησί της Κέρκυρας, αφού εντοπίζονται πολλά κρούσματα.

Αν και κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι πλέον υπάρχουν σκέψεις για νέες αυστηρές ρυθμίσεις που θα θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα του περασμένου Μαρτίου, αποκλείεται να εφαρμοστεί ένα ολικό lockdown, αφού αυτό θα είχε ολέθριες συνέπειες για την οικονομία της χώρας. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέοι περιορισμοί στην κίνηση των πολιτών, εάν η κατάσταση συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς και τα νέα κρούσματα συνεχίσουν να έχουν επικίνδυνα ανοδική πορεία.

Δείτε επίσης: Χρήση μάσκας: Οι 38 χώροι που είναι υποχρεωτική – Οι εξαιρέσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
FT
2 - 1
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
ΤΕΛ
56 - 61
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;