6 ταινίες που σε πηγαίνουν... καλοκαιρινές διακοπές
Αυτές οι ταινίες σε πάνε καλοκαιρινές διακοπές από το σπίτι.

Το καλοκαίρι είναι η πιο ανέμελη και ανάλαφρη εποχή του χρόνου. Είναι η εποχή που όλα είναι πιο όμορφα, τα βράδια πιο ζεστά και οι αναμνήσεις κάθε καλοκαιριού είναι διαφορετικές και ξεχωριστές. Μάλιστα, εκείνο το διάστημα οι περισσότεροι αποφασίζουν να πάνε διακοπές, κάτι που με τη σειρά του δημιουργεί περισσότερες αναμνήσεις σε ακρογιαλιές και παραλίες.

Έτσι, πολλοί καλλιτέχνες εμπνέονται από αυτή την εποχή. Άλλοι γράφουν βιβλία, άλλοι μουσική και άλλοι φτιάχνουν ταινίες.

Παρακάτω, θα βρείτε μερικές ταινίες που μας ταξιδεύουν σε νέα μέρη μαζί με τους πρωταγωνιστές τους και έτσι, θέλοντας και μη, πάμε και εμείς καλοκαιρινές διακοπές.

1. Call me by your name (2017)

Υπόθεση: Ο δεκαεπτάχρονος Elio περνάει ένα τεμπέλικο καλοκαίρι στην ιταλική εξοχή με τους γονείς του. Την ηρεμία καταλύει ο ερχομός ενός ψηλού, μαυρισμένου Αμερικάνου, του Oliver, ο οποίος θα βοηθήσει τον καθηγητή πατέρα του Elio στην έρευνά του. Στην αρχή ο Elio αντιμετωπίζει το νεοφερμένο επιφυλακτικά και, παρόλο που ψάχνει αφορμές για να περάσει χρόνο με τον Oliver, του φέρεται με υπεροψία. Παιδί διανοούμενων ακαδημαϊκών, ο Elio κοροϊδεύει την αμερικάνικη αργκό του Oliver. Οι μεταξύ τους λεκτικές κονταρομαχίες αποκτούν ρομαντική χροιά, και σύντομα ο Elio και ο Oliver γίνονται αχώριστοι. Παρόλο που κάποια στιγμή ο Oliver πρέπει να επιστρέψει στην Αμερική, αυτή είναι η πρώτη αγάπη του Elio, και θα μείνει στην καρδιά και στο μυαλό του για πάντα.

2. The sisterhood of the traveling pants (2005)

Υπόθεση:  έσσερις 16χρονες φίλες, αχώριστες από παιδιά, αποχωρίζονται η μία την άλλη για πρώτη φορά για να πάνε διακοπές. Την τελευταία μέρα που βγαίνουν όλες μαζί για ψώνια, βρίσκουν ένα τζην παντελόνι που ταιριάζει σε όλες τέλεια.

Αποφασίζουν λοιπόν το τζην να είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ τους. Η κάθε το φοράει για μια βδομάδα πριν το στείλει στην επόμενη. Με ένα μαγικό τρόπο, και ενώ είναι μακριά, βιώνουν όλες των έρωτα, την απώλεια και τη δυνατή φιλία, μέσα σ’ ένα καλοκαίρι, που θα τους μείνει αξέχαστο.

3. Letters to Juliet (2010)

Υπόθεση: Mία νεαρή Αμερικανίδα ταξιδεύει στη Βερόνα, την πόλη όπου αναπτύχθηκε το ειδύλλιο του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, και γίνεται μέλος μιας ομάδας εθελοντών, που σκοπός της είναι να απαντά σε γράμματα προς την Ιουλιέτα όσων αναζητούν συμβουλές σχετικά με τον έρωτα. Αφού απαντά σε ένα γράμμα που χρονολογείται από το 1951, εμπνέει τη γυναίκα που το έγραψε να ταξιδέψει ως την Ιταλία για να βρει τη χαμένη για χρόνια αγάπη της. Αυτό θα είναι η αρχή μιας αλυσίδας γεγονότων, που θα φέρει τον έρωτα στις ζωές των δύο αυτών γυναικών, όπως δεν τον είχαν ποτέ φανταστεί.

4. The Last Song (2010)

Υπόθεση: Η 17χρονη Βερόνικα περνά ένα καλοκαίρι με τον μουσικό πατέρα της, με τον οποίο είχε χάσει επαφή όταν χώρισαν οι γονείς της. Αν και θυμωμένη μαζί του, θα αλλάξει στάση ζωής όταν γνωρίσει τον έρωτα και τη λυτρωτική δύναμη της μουσικής.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

5. Before Midnight (το τρίτο και τελευταίο μέρος της περίφημης τριλογίας) (2013)

Υπόθεση: Ο Τζέσι και η Σελίν, 18 χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση, είναι τώρα ζευγάρι με παιδιά και κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Την τελευταία ημέρα της παραμονής τους στη χώρα η σχέση τους θα δοκιμαστεί με απρόοπτο τρόπο.

6. Winona (2019)

Υπόθεση: Μια παρέα κοριτσιών περνά μια μέρα στην παραλία, ενώ δύο μυστηρίωδεις άνθρωποι τις παρακολουθούν από απόσταση σε ένα αμάξι.

Δείτε επίσης: 6 ταινίες που θα φέρουν το καλοκαίρι στο σπίτι σου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;