Νέοι Ταχυδρομικοί Κώδικες: Θα δίνουν πληροφορίες για ταχύτητες internet, 4G, φυσικό αέριο
Πιερρακάκης: Με ακρίβεια οικοδομικού τετραγώνου οι νέοι Ταχυδρομικοί Κώδικες

Νέοι Ταχυδρομικοί Κώδικες: Θα δίνουν πληροφορίες για ταχύτητες internet, 4G, φυσικό αέριο

Οι νέοι Ταχυδρομικοί Κώδικες που δρομολογεί το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο, θα προσδιορίζουν τις περιοχές με ακρίβεια οικοδομικού τετραγώνου.

Ταυτόχρονα, οι νέοι Ταχυδρομικοί Κώδικες θα δίνουν στους πολίτες χρήσιμες πληροφορίες για τον τόπο που μένουν ή θέλουν να μείνουν, όπως ποιες είναι οι ταχύτητες του Internet, αν έχει «περάσει» το φυσικό αέριο, ποια είναι η κάλυψη από δίκτυα 4G σήμερα, 5G αύριο, ενώ θα μειωθούν και οι αστοχίες στις παραδόσεις και παραλαβές από τις υπηρεσίες courier.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα, το Υπουργείο προσανατολίζεται να ακολουθήσει το μοντέλο της Αγγλίας στην κατάρτιση των νέων κωδίκων, οι οποίοι θα ξεκινούν με δύο γράμματα του αλφάβητου και θα ακολουθούν τέσσερις αριθμοί, συνολικά δηλαδή θα αποτελούνται από έξι ψηφία.

Δεν έχει, ωστόσο, αποφασιστεί ακόμα αν τα δύο γράμματα θα είναι τα αρχικά των πόλεων.

Αλλάζουν οι Ταχυδρομικοί Κώδικες σε όλη την Ελλάδα

Οι λεπτομέρειες για την αριθμοδότηση και τον τρόπο με τον οποίο θα προκύψουν οι νέοι ταχυδρομικοί κώδικες θα ανακοινωθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«Τι υπηρεσία μας παρέχει ο Ταχυδρομικός Κώδικας αυτή τη στιγμή; Η σύντομη απάντηση είναι καμία. Ολόκληρα νησιά χαρακτηρίζονται από έναν και μόνο Ταχυδρομικό Κώδικα. Τα Courier και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες, ζητούν αν αλλάξουν εδώ και πάρα πολύ καιρό», τόνισε ο κ. Πιερρακάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, θυμίζοντας ότι η τελευταία αλλαγή έγινε το 1983 όταν τα τρία τα ψηφία έγιναν πέντε.

Τέλος ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε ότι οι λεπτομέρειες για την αριθμοδότηση και πως θα προκύψουν οι νέοι Ταχυδρομικοί Κωδικοί θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο, ενώ θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί η αλλαγή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέες ταυτότητες με χρώμα και λέιζερ – Πόσο θα κοστίζουν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;