Claude Monet: 4 πράγματα που ίσως δε γνώριζες για το διάσημο ζωγράφο
Λίγα λόγια για τη ζωή του μεγάλου ιμπρεσιονιστή, Claude Monet...

Ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους του 19ου αιώνα, που με τη μακροχρόνια καλλιτεχνική του πορεία σημάδεψε το χώρο της ζωγραφικής, ήταν ο Claude Monet.

Ο Claude Monet είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους, αλλά και από τους πρωτεργάτες του καλλιτεχνικού ρεύματος του Ιμπρεσιονισμού αφήνοντας πίσω του πολλά έργα, τα οποία σήμερα εκτίθενται σε διάφορα μουσεία.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη ζωή του Claude Monet, οι οποίες ίσως σαν κάνουν να γνωρίσετε λίγο καλύτερα το μεγάλο καλλιτέχνη!

1. Ο πίνακας που άλλαξε τα δεδομένα

Πριν τη γέννηση του καλλιτεχνικού ρεύματος του Ιμπρεσιονισμού, υπήρχε μία λέσχη καλλιτεχνών, στην οποία είχε δοθεί το καθόλου καλλιτεχνικό και πρωτότυπο όνομα Η Ανώνυμη Λέσχη Ζωγράφων, Γλυπτών κλπ. Έτσι, ήταν αναγκαίο να βρεθεί ένα διαφορετικό όνομα, όταν τα μέλη της λέσχης θα έκαναν μία έκθεση το 1874.

Μόλις λοιπόν το μέλος και κριτικός τέχνης, Louis Leroy, είδε τον πίνακα του Claude Monet με το όνομα Impression, Sunrise ενθουσιάστηκε. Ένιωσε δηλαδή ενθουσιασμό ή όπως αποδίδεται στα αγγλικά η λέξη: impression. Έτσι, χρησιμοποίησε αυτή τη λέξη ως βάση και δημιούργησε τη λέξη impressionism ή ελληνιστί ιμπρεσιονισμός, με σκοπό να εκφράσει αυτό που αργότερα έμελλε να γίνει ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά ρεύματα όλων των εποχών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Danas vam predstavljamo ovonedeljnu temu: impresionizam i Klod Mone! ??‍? . Pred vama je čuvena slika “Impresija: rađanje sunca” po kojoj je čitav pokret – impresionisti – dobio ime, ona se nalazi u Muzeju Marmotan u Parizu, gde je dospela kao deo lične kolekcije slikara Kloda Monea koji ju je čuvao uz sebe do kraja života. ?? . Za početak ćemo obratiti pažnju nastanku impresionističkog pokreta i svemu onome što ih je razlikovalo od ostalih. ?#staytuned . . #slikeiprilike #claudemonet #impressionism #impressionistart #impressionist #impressionistpainting #museemarmottanmonet #monet #impressionsunrise #19thcenturyart #19thcentury

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Slike i prilike (@slike.i.prilike) στις

2. Το σπίτι στο Giverny της Γαλλίας

Η πλειονότητα των έργων του Claude Monet απεικονίζουν τοπία, τα οποία μάλιστα έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό την φύση. Ένα μέρος το οποίο ενέπνευσε και ζωγράφισε πολλούς από τους πίνακές του ο Claude Monet το σπίτι του στο Giverny της Γαλλίας.

Ο Claude Monet ξεκίνησε να νοικιάζει το σπίτι το 1883 και κατέληξε να το αγοράζει 7 χρόνια αργότερα. Φύτεψε λουλούδια, δημιούργησε μία μικρή λιμνούλα, ενώ έφερε μέχρι και εισαγόμενα νούφαρα από την Αίγυπτο και τη Νότιο Αφρική. Αυτό το μέρος ενέπνευσε τη δημιουργία πολλών γνωστών έργω του Claude Monet, ενώ αν αναρωτιέσαι τι έχει απογίνει αυτό το σπίτι η απάντηση είναι σπίτι που ενοικιάζεται στο Airbnb.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

nothing will change you like a walk through Monet’s garden✨

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη marina elise (@marinaelisee) στις

3. Τα προβλήματα υγείας

Η όραση είναι σημαντική, ειδικά όταν μιλάμε για ένα ζωγράφο. Ωστόσο, ο Claude Monet, ένας από τους μεγαλύτερους ζωγράφους διαγνώστηκε το 1912 με καταρράκτη, κάτι που προφανώς επιβάρυνε την υγεία και την όρασή του. Παρ’ όλα αυτά ο Claude Monet συνέχισε να ζωγραφίζει τις επόμενες δύο δεκαετίες της ζωής, μέχρι και το το τέλος της ζωής του.

Βέβαια, οι δυσκολίες ήταν μεγάλες και για αυτό το λόγο ο ζωγράφος έπρεπε να υπερβεί τα όριά του, αφού απομνημόνευσε ακόμη και σε ποιο σημείο βρισκόταν το εκάστοτε χρώμα στην παλέτα του.

4. Η αξία των έργων του Claude Monet

Μεταξύ του  1890 και του 1891 ο Claude Monet ζωγράφισε περίπου 30 πίνακες ένα χωράφι από στάχυα κοντά στο περίφημο σπίτι του στο Governy. Αυτή έγινε η πρώτη διάσημη συλλογή πινάκων με κοινή θεματική, η οποία το Μάϊο του 2019 πουλήθηκε για το τεράστιο ποσό των $110.7 εκατομμυρίων. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος πίνακας ήταν ο πρώτος ιμπρεσιονιστικός πίνακας που πουλήθηκε για πάνω από 100 εκατομμύρια σε δημοπρασία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#MonetMondays ❄️ Claude Monet, Grainstack (Snow Effect), 1891, oil on canvas, Gift of Miss Aimée and Miss Rosamond Lamb in memory of Mr. and Mrs. Horatio Appleton Lamb @mfaboston #mfaboston #museumoffineartsboston #bostonmfa #bostonmuseumoffinearts #claudemonet #oscarclaudemonet #monet #monetallday #monetstagram #oneforthemonet #monetgrainstack #oiloncanvas #monethaystacks #impressionism #frenchimpressionism #frenchart #frenchartist #frenchpainting #frenchpainter #art #artday #artstagram #artistsoninstagram #fortheloveofart #artmuseum #artlover #arthistory #dailyartwork #painting

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katrina ??✈️ (@katrinalee_84) στις

Δείτε επίσης: Frida Kahlo: 4 πράγματα που ίσως δε γνώριζες για τη ζωή της εκκεντρικής ζωγράφου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
BARC
ΤΕΛ
77 - 69
ΟΣΦΠ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;