Frida Kahlo: 4 πράγματα που ίσως δε γνώριζες για τη ζωή της εκκεντρικής ζωγράφου
Λίγα πράγματα για τη ζωή της Frida Kahlo.

Η Frida Kahlo είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις προσωπικότητες που έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα παγκόσμια καλλιτεχνικά δρώμενα και ιδιαίτερα τη ζωγραφική. Ως και σήμερα η φιλοσοφία, η αισθητική και φυσικά, το έργο της εμπνέουν άλλους καλλιτέχνες και χαίρουν θαυμασμού και σεβασμού παγκοσμίως.

Παρακάτω λοιπόν θα βρεις μερικές πληροφορίες για τη ζωή της Frida Kahlo, που ίσως δε γνωρίζεις, αλλά αν είσαι θαυμαστής της τέχνης και της προσωπικότητάς της, τότε μάλλον σε ενδιαφέρουν.

1. Όσον αφορά το σπίτι της Frida Kahlo…

Η Frida Kahlo γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου 1907 σε ένα σπίτι, που λεγόταν “La Xasa Azul” δηλαδή “Το Γαλάζιο Σπίτι”, λόγω του έντονου γαλάζιου χρώματος, στο οποίο ήταν βαμμένο. Αυτό το σπίτι στιγμάτισε τη ζωή της Frida Kahlo, αφού εκεί την ενθάρρυναν οι γονείς της να ασχοληθεί με τη ζωγραφική, ενώ χρόνια αργότερα εκεί έμεινε με το σύζυγό της, Diego Rivera. Στο συγκεκριμένο σπίτι η Frida Kahlo όχι μόνο έζησε ολόκληρη τη θυελλώδη ζωή της, αλλά άφησε και την τελευταία της πνοή.

Το Γαλάζιο Σπίτι της Frida Kahlo σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, αφού ο σύζυγός της το δώρησε το 1958 μαζί με έργα που φιλοτεχνήθηκαν από την ίδια και αυτόν προς τιμήν της Frida Kahlo. Μεγάλο μέρος της εσωτερικής διακόσμησης του χώρου έχει παραμείνει ίδιο κάνοντας το μέρος ένα ιδιαίτερο προορισμό για όποιον θέλει να γνωρίσει καλύτερα το έργο και τη ζωή της διάσημης ζωγράφου.

2. Το ατύχημα που την καθόρισε

Το Σεπτέμβριο του 1925 και ούσα 18 μόλις ετών η Frida Kahlo επιβιβάστηκε στο λεωφορείο μαζί με το τότε αγόρι της, Alex Gomez Arias,το οποίο συγκρούστηκε με ένα τραμ. Αυτό προκάλεσε πολλή θλίψη και μεγάλο πόνο στη Frida Kahlo, η οποία υπεβλήθη σε παραπάνω από 30 χειρουργεία προκειμένου να βελτιωθεί η κατάστασή της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

دیدن نقاشی های زیبا باعث پرورش خلاقیت و گرفتن ایده میشه پس تا میتونید به نقاشیهای زیبا نگاه کنید و چشم و دلتون عادت بدید. . برای اشتراک گذاری آثارتون پیج مارا تگ کنید.??? بهترین و متنوع ترین مدل های نقاشی را در پیج ما ببینید? پس لایک و فالو یادتون نره?❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤???? ??????????????? #نقاشی #نقاشی_دیجیتال #نقاشی_مدرن #مدل#مدلنقاشی #مدل_نقاشی #تصویرسازی #هنر #هنرمند #آموزش #آموزش_نقاشی #پاپ_آرت #سلبریتی #سینما #بازیگر #فریدا_کالو #فریدا #گل #نقاشی_مدرن #paintingart #painting #illustration #illustrate #merlinmonroe #modernart #modernpainting #popart #hat #fridakahlo #frida

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη modelnaghashi (@modelnaghashi3) στις

3. Η Frida Kahlo και η εύθραυστη υγεία της

Στην ηλικία των 6 ετών, η Frida Kahlo διαγνώστηκε από πολιομυελίτιδα, κάτι που επηρέασε έντονα τη ζωή της ζωγράφου. Η πολιομυαλίτιδα είχε ως αποτέλεσμα το ένα πόδι της ζωγράφου να είναι μικρότερο από το άλλο και ημιπαράλυτο. Μάλιστα, όταν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο λόγω της αρρώστιας, ονειρεύτηκε πως ήταν γιατρός, κάτι που δε μπόρεσε να πραγματοποιήσει λόγω των τραυμάτων που δημιουργήθηκαν από το ατύχημα που είχε στην ηλικία των 18.

4. Συζυγική ζωή και απιστίες

Η Frida Kahlo και ο σύζυγός της, Diego Rivera, γνωρίστηκαν στη σχολή Escola Preparatoria, όπου η Frida Kahlo ήταν μία από τις 35 κοπέλες που φοιτούσαν ανάμεσα σε 2.000 σπουδαστές συνολικά. Εκεί, ο Rivera ήταν τοιχογράφος και ζωγράφισε τους τοίχους της σχολής. Όταν γνωρίστηκαν ο Diego Rivera είχε ήδη 4 παιδιά και ετοιμαζόταν να πάρει το δεύτερο διαζύγιό του. Εκτός αυτού το ζευγάρι είχε 20 χρόνια διαφορά ηλικίας, κάτι που δε φάνηκε να τους εμποδίζει, αφού παντρεύτηκαν το 1929.

Αν και ήταν ένθερμοι υποστηρικτές μεταξύ τους, η σχέση τους ήταν γεμάτη ταραχές και απιστίες. Μάλιστα, η Frida Kahlo μεταξύ άλλων είχε συνάψει σχέση με τη διάσημη πολιτική φιγούρα, Λέον Τρότσκι, όταν η ίδια και ο σύζυγός της τον φιλοξένησαν στο “La Casa Azul”. Η Frida Kahlo υπήρξε η κρυφή και τελευταία ερωμένη του Λέον Τρότσκι, ο οποίος μάλιστα δολοφονήθηκε στο Μεξικό.

Η άγνωστη θυελλώδης σχέση της Φρίντα Κάλο με τον Λέον Τρότσκι

Η ερωτική ιστορία μεταξύ αυτού και της Frida Kahlo διήρκεσε μόνο 6 μήνες, αλλά ο ίδιος ενδέχεται να αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη ζωγράφο, αφού δημιούργησε πολλά έργα τέχνης.

Δείτε επίσης: 5 apps για όσους αγαπούν την τέχνη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;