Βάσεις 2020: Πώς προβλέπεται να διαμορφωθούν φέτος;
Βάσεις 2020: Οι προβλέψεις λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Η αγωνία των υποψηφίων θα λάβει τέλος, αφού σήμερα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2020. Έπειτα, όπως προβλέπει η διαδικασία, οι υποψήφιοι θα πρέπει να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους μέχρι τις 17 Ιουλίου και έπειτα,αναμένονται τα αποτελέσματα που θα κρίνουν σε ποιες σχολές πέρασε ο κάθε υποψήφιος και πόσο “έπεσε” η κάθε σχολή.

Σύμφωνα με βαθμολογητές ένα βασικό χαρακτηριστικό που εντοπίζεται σε πολλά μαθήματα είναι η συσσώρευση γραπτών σε χαμηλές βαθμολογίες, ενώ αντίθετα υπάρχουν αρκετά καλές βαθμολογίες υποψηφίων οι οποίοι προφανώς ενδιαφέρονται για τις περιζήτητες σχολές.

Πιο συγκεκριμένα στο 1ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται μικρή πτώση στις περιφερειακές των ανθρωπιστικών, νομικών και κοινωνικών επιστημών. Ωστόσο, οι υποψήφιοι που θέλουν τις αντίστοιχες σχολές της ΑΘήνας και της Θεσσαλονίκης, δε θα πρέπει να περιμένουν το ίδιο.

Το ίδιο αναμένεται θα ισχύσει για τις σχολές που βρίσκονται στο 2ο επιστημονικό πεδίο. Εκεί θα αναμένεται μικρή πτώση των βάσεων εισαγωγής στα περισσότερα περιφερειακά τμήματα, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα της Αθήνας.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται αύξηση στην Ιατρική Αθηνών, η οποία είναι η πλέον περιζήτητη σχολή. Παρ’ όλα αυτά η άνοδος των βάσεων μάλλον δε θα επηρεάσει τα υπόλοιπα περιζήτητα τμήματα του συγκεκριμένου πεδίου στην Αθήνα.

Τέλος, όσον αφορά το 4ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται πτώση στις χαμηλόβσθμες σχολές.

Δείτε επίσης: Πανελλήνιες 2020 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Πώς θα μετατρέψετε τους Βαθμούς σε Μόρια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;