Φεστιβάλ Βενετίας 2020: Θα πραγματοποιηθεί κανονικά ΚΑΙ με κοινό
Το Φεστιβάλ Βενετίας 2020 θα είναι η πρώτη κινηματογραφική διοργάνωση της χρονιάς που θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία κοινού.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή μας. Μεγάλες αλλαγές, όμως, έχει δει και ο κλάδος του Κινηματογράφου με πολλά Φεστιβάλ να ακυρώνονται, ταινίες να αλλάζουν ημερομηνίες προβολής και οι καινούριες παραγωγές να μην μπορούν να ξεκινήσουν. Όλα αυτά θα αλλάξουν με το Φεστιβάλ Βενετίας 2020!

Το 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η πρώτη κινηματογραφική διοργάνωση του 2020 που θα γίνει με κοινό και όχι διαδικτυακά μετά την πανδημία του νέου κορωνοϊού. Ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Μόστρα, ανακοίνωσε τα παραπάνω λέγοντας ότι το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 2 ως τις 12 Σεπτεμβρίου. Όμως, το φεστιβάλ αναμένεται να έχει ένα μικρότερο από το συνηθισμένο πρόγραμμα που θα αποτελείται από 50 ταινίες.

Το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα θα αποτελείται από 20 ταινίες και οι υπόλοιπες 30 θα προβληθούν στο τμήμα “Ορίζοντες” ή εκτός συναγωνισμού. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ θα είναι, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Κέιτ Μπλάνσετ. Προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και οι αποστάσεις που συστήνονται, το Φεστιβάλ θα στήσει δύο υπαίθριες οθόνες. Η μία θα στηθεί στο Τζιαρντίνι και η άλλη στο Λίντο.

Στη δήλωσή του, ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα σημείωσε τα εξής:

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος που το Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα μπορέσει να γίνει, με μια μικρή, μόνο, μείωση ταινιών και τμημάτων. Χωρίς να ξεχνάμε τα αμέτρητα θύματα των περασμένων μηνών, τα οποία και θα τιμήσουμε, το πρώτο διεθνές φεστιβάλ μετά την υποχρεωτική διακοπή που επέβαλε η πανδημία αποτελεί μια γεμάτη νόημα γιορτή κι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τον κόσμο του σινεμά που υπέφερε πολύ από αυτήν την κρίση.”

Ο Μπαρμπέρα επεσήμανε ότι αρκετοί δημιουργοί και ηθοποιοί θα προσέλθουν στο Φεστιβάλ Βενετίας 2020. Ωστόσο, οι συνεντεύξεις Τύπου με συντελεστές που δε θα μπορούν να ταξιδέψουν, θα γίνουν διαδικτυακά.

Όπως έχει γίνει, ήδη, γνωστό στην “Εβδομάδα Κριτικής” του Φεστιβάλ, πρεμιέρα θα κάνει φέτος η ταινία “The Book of Vision”. Πρόκειται για ένα αγγλόφωνο δράμα εποχής, σε σκηνοθεσία του Ιταλού Κάρλο Χίντερμαν. Παραγωγός της ταινίας είναι ο Τέρενς Μάλικ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Ολλανδέζα Λότε Βερμπέεκ, ο Σουηδός Σβέριρ Γκούντνασον, ο Μπιορν Μποργκ και ο Τσαρλς Ντανς.

Δες ακόμα: Κι όμως! Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που γυρίστηκε εν μέσω κορωνοϊού είναι γεγονός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
FT
2 - 4
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
FT
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
ΤΕΛ
88 - 95
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;