ΗΠΑ: Η Brooks Brothers κήρυξε πτώχευση
Η ιστορική εταιρεία πώλησης ανδρικών ενδυμάτων έντυσε σχεδόν 40 Προέδρους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και Μπαράκ Ομπάμα

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής υπέβαλε η πασίγνωστη εταιρεία ανδρικών ενδυμάτων, Brooks Brothers, την Τετάρτη.

ΗΠΑ: Η Brooks Brothers κήρυξε πτώχευση

Η ιστορική εταιρεία ανδρικών ενδυμάτων, που ιδρύθηκε πριν από περίπου 200 χρόνια, έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα από τα μέτρα κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού, με τα καταστήματά της να κλείνουν στο πλαίσιο του lockdown.

Η Brooks Brothers έχει ντύσει σχεδόν 40 προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένων των Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και Μπαράκ Ομπάμα, ωστόσο, αντιμετώπιζε προβλήματα ακόμα από πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του covid-19.

Έτσι, είχε ξεκινήσει διαδικασίες αναδιάρθρωσης από το 2019 και εξέταζε πολλές στρατηγικές επιλογές για να μπορέσει η επιβιώσει, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής πώλησης της επιχείρησης.

Είχαν προηγηθεί αιτήσεις πτώχευσης – μεταξύ άλλων- από τις εταιρείες J.C. Penney, Neiman Marcus, J.Crew, τους τελευταίους μήνες, στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πέραν του λιανεμπορίου, και ο κλάδος της μαζικής εστίασης στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις, εξαιτίας του covid, όπως στην περίπτωση πτώχευσης της NPC International, της μεγαλύτερης δικαιοδόχου των εμπορικών σημάτων Pizza Hut και Wendy’s, ιδιοκτησίας Yum Brands.

Η Brooks Brothers διαθέτει σχεδόν 250 καταστήματά στη Βόρεια Αμερική και εξετάζει από τις αρχές του φετινού Απριλίου ποια μπορεί να κλείσει, ενώ έχει ήδη αποφασιστεί να μπει λουκέτο σε περίπου 51 από αυτά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορωνοϊός: Τέλος η μάσκα στα εμπορικά κέντρα – Τι ισχύει για τον αριθμό ατόμων ανά τραπέζι

Κορωνοϊός: Η πορεία της νόσου στην Ελλάδα (Χάρτες & Stats)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;