Η Έλενα Κρεμλίδου για την αναχρονιστική αντιμετώπιση των γυναικών στα media
Η Έλενα Κρεμλίδου μίλησε στο Nup και το Neolaia.gr για τα social media και την τοξικότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι γυναικείες φωτογραφίες

Περισσότεροι από 320.000 followers στο Instagram. Συνεργασίες με μερικά από τα μεγαλύτερα brands, ραδιοφωνικές εκπομπές, mini σειρές, καθώς και τηλεοπτικά shows. Ένα από τα πιο δυνατά Instagram accounts της χώρας!

Όλα τα παραπάνω είναι λίγο-πολύ γνωστά για την Έλενα Κρεμλίδου, η οποία μέσα σε πολύ λίγα χρόνια κατάφερε να βρίσκεται στην κορυφή των ελληνικών social media.

Η Έλενα πιστεύει ότι είναι τυχερή, καθώς θεωρεί ότι κατά καιρούς έχει βρεθεί στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. H τύχη, όμως, δεν είναι κάτι που έρχεται να σε βρει αν δεν την κυνηγήσεις με αρκετή δουλειά και προσπάθεια. Πιστεύει ότι βασικός παράγοντας είναι το μεράκι που βάζει σε κάθε δουλειά που κάνει. Όπως λέει η ίδια “κάθε φορά που ξεκινάω να κάνω μία δουλειά, θα προσπαθήσω να κάνω πάντα το κάτι παραπάνω”.

προφίλ της στα social media είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά η ίδια δείχνει να ενοχλείται με αρκετές συμπεριφορές
“Ακολουθώ αρκετά ξένα προφίλ γυναικών με περιεχόμενο σαν το δικό μου. Συνήθως τα σχόλια κάτω από κάθε φωτογραφία είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και υποστηρικτικά – ακόμα περισσότερο όταν γίνονται από γυναίκες προς γυναίκες. Αντιθέτως, στην Ελλάδα υπάρχει ένα ιδιαίτερα τοξικό κλίμα και μία ιδιαίτερα αρνητική διάθεση σε γυναικείους λογαριασμούς που έχουν σαν βασικό περιεχόμενο την εικόνα τους”.

Κάτι που την ενοχλεί ιδιαίτερα είναι σίγουρα η τάση ορισμένων να συνδέουν την εικόνα ενός προσώπου με την προσωπικότητά του. Όπως λέει η ίδια Το ότι μπορεί να φωτογραφίζομαι με μαγιό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την προσωπικότητά μου και κατ’ επέκταση με την ηθική μου. Νιώθω άνετα με το σώμα μου και θα ήθελα μελλοντικά να συμβάλλω έστω και σε ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό στο να βοηθήσω νεότερα κορίτσια να αισθανθούν άνετα με κάθε πτυχή του σώματός τους και να μάθουν να αγαπούν τον εαυτό τους με κάθε ατέλεια του. Τον πρώτο καιρό με ενοχλούσαν τα αρνητικά και κυρίως τα επιθετικά σχόλια. Πολλές φορές έκλαιγα. Πλέον δεν δίνω σημασία. Στο κάτω κάτω, στον 21ο αιώνα, στην εποχή των social media, η δουλειά μου είναι η εικόνα μου και η περσόνα που έχω φτιάξει σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την ηθική της Έλενας”.

Στη συνέχεια η συζήτηση πήγε και στην αντιμετώπιση που έχουν τα media απέναντι σε τέτοια περιστατικά.

“Άκουσα πρόσφατα σε μια τηλεοπτική εκπομπή ένα σχόλιο παρουσιαστή για γνωστή Ελληνίδα celebrity-Instagrammer-επιχειρηματία με πολύ αξιόλογες δουλειές τις οποίες “έχτισε” μόνη της όπου έλεγε ειρωνικά πως η συγκεκριμένη κοπέλα δεν μπορεί να αποτελεί παράδειγμα για τις νεότερες κοπέλες. Με εξοργίζουν τέτοιου είδους δηλώσεις που υποτιμούν τις γυναίκες που θέλουν να προβάλουν την πιο σέξυ πλευρά τους και νιώθουν άνετα με αυτήν. Κατ’ επέκταση, όμως, πιστεύω ότι τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν το γυναικείο φύλο γενικότερα, καθώς το βάζουν σε ένα πολύ συγκεκριμένο καλούπι στηριγμένο σε ξεπερασμένα κοινωνικά πρότυπα.

Το χειρότερο είναι ότι αυτό συνεχίζει να μεταδίδεται και στη νέα γενιά. Ακόμα χειρότερος ήταν ο τρόπος που για παράδειγμα αντιμετωπίστηκε από πολλά media η υπόθεση της κοπέλας που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι. Καθημερινά γινόμασταν θεατές ρεπορτάζ που ασχολούνταν με τα ταξίδια που έκανε η κοπέλα καθώς και για τον τρόπο ζωής και καθημερινότητάς της με πολλά σχόλια κάτω από άρθρα στα social media να κάνουν πάλι λόγο για την ηθική της. Όλα αυτά γιατί; Επειδή ήταν εμφανίσιμη; Δεν μπορούμε απλά να υποθέσουμε ότι είχε τη δουλειά της και ζούσε τη ζωή της; Γιατί η εμφάνισή της να συνδέεται με τον τρόπο ζωής της και μάλιστα να τον καθορίζει;”

Σίγουρα όταν έχεις ένα ιδιαίτερα μεγάλο κοινό που σε ακολουθεί, είναι αρκετά συνηθισμένο να δέχεσαι μηνύματα από άτομα που σου εξομολογούνται τα προβλήματά τους. Το ίδιο συμβαίνει και την Έλενα που κατά καιρούς έχει μιλήσει με followers της για τέτοιου είδους θέματα. “Μου στέλνουν κατά καιρούς κυρίως κορίτσια μικρότερης ηλικίας, κάτω δηλαδή των 18, καθώς μετά από αυτή την ηλικία κάθε νέος αρχίζει να έχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον εαυτό του. Βλέπω, λοιπόν, μηνύματα που μου λένε “νιώθω χάλια γιατί είμαι η πιο κοντή στην παρέα μου ή νιώθω χάλια γιατί είμαι η πιο ψηλή στην παρέα μου ή είμαι η πιο παχιά η πιο αδύνατη από όλες τις φίλες μου”. Βλέπεις τελικά ότι όλα αυτά είναι θέμα οπτικής. Στην εφηβεία ειδικά κανείς μας δεν μοιάζει με το πως γίνεται μετά. Είναι μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδος στη ζωή των κοριτσιών (για τα αγόρια προφανώς δεν είμαι κατάλληλη να μιλήσω) που χρειάζεται αρκετή ενθάρρυνση”.

Γιατί, όμως, τα ελληνικά social media να δημιουργούν ένα τόσο τοξικό περιβάλλον κάτω από γυναικείες φωτογραφίες;

“Σίγουρα παίζει ρόλο η οικογένεια και η παιδεία που λαμβάνει ο καθένας μας στο σπίτι. Ακόμα και σήμερα είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που τα αγόρια και τα κορίτσια μεγαλώνουν διαφορετικά με τα δεύτερα πολλές φορές από πολύ μικρή ηλικία να νιώθουν ενοχή ή και ντροπή για το σώμα τους. Θεωρώ ότι είναι κυρίως στο χέρι της κάθε κοπέλας ξεχωριστά να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται και να βγάλει τον δυναμισμό που η κάθε γυναίκα κρύβει μέσα της”.

Μπορεί, λοιπόν, τον πρώτο καιρό η Έλενα να ένιωθε άσχημα με τα αρνητικά σχόλια, όμως, κατάφερε να δουλέψει με την αυτοπεποίθησή της. Πλέον, όπως λέει η ίδια, έχει γνώμη σε κάθε δουλειά που κάνει, ενώ τις περισσότερες φορές έχει εκείνη τον πρώτο λόγο κι εκεί έτσι πιστεύει ότι ο κάθε άνθρωπος (είτε άντρας είτε γυναίκα) πρέπει να αντιμετωπίζει καθημερινά τις δυσκολίες του. Με προσωπική εξέλιξη και κυρίως αγάπη και πίστη στον ίδιο του τον εαυτό.

Αν είσαι φοιτητής και θες να συνδεθείς με φοιτητές από κάθε άλλη σχολή, κατέβασε τώρα το Nup!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1