Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Ξεκινούν τα έργα για τον
"Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας" περνάει στην επόμενη φάση μετατροπών και τίθενται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το κέντρο της πόλης. Δείτε αναλυτικά.

Ένα από τα έργα που έχουν συζητηθεί όσο κανένα άλλο είναι και “Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας“. Το έργο αυτό που έχει ως στόχο να αλλάξει την Αθήνα περνάει στην επόμενη φάση του και θα μπουν σε ισχύ νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Από τις 22:00 το βράδυ αναμένεται να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις για το έργο αυτό στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Ενώ, παράλληλα θα τεθούν σε ισχύ και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα επιτρέπουν την ομαλή διέλευση όλων των οχημάτων.

Στην πλατεία Συντάγματος οι παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων αφορούν στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με την οδό Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως) όπου θα δημιουργηθεί νέος επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας. Παράλληλα, μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως θα δημιουργηθεί ειδικό χώρος για τη στάθμευση των λεωφορείων.

Για να αποφευχθούν τυχόν συγχύσεις και δυσκολίες που παρατηρήθηκαν την προηγούμενη περίοδο υλοποίησης του έργου αυτού έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αλλά προτείνονται και εναλλακτικές διαδρομές. Δες πιο αναλυτικά παρακάτω.

Οι εναλλακτικές διαδρομές που προτείνονται λόγω των μετατροπών και των έργων που γίνονται για τον “Μεγάλο Περιπάτου”

Για την αποφυγή των καθυστερήσεων που ενδέχεται να προκληθούν τις πρώτες ημέρες των αλλαγών, οι συγκοινωνιολόγοι προτείνουν εναλλακτικές διαδρομές που θα διευκολύνουν την μετακίνηση των οδηγών:

Από βορειοδυτικές περιοχές και Ομόνοια, Πατήσια, Κυψέλη:

  • Μέσω Ακαδημίας
  • Μέσω Πειραιώς – Χαμοστέρνας – Καλλιρρόης
  • Μέσω Λ. Αλεξάνδρας

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας στοχεύουν στη μείωση της διερχόμενης κυκλοφορίας από το κέντρο της Αθήνας (οχήματα που τόσο η προέλευση όσο και ο προορισμός τους δεν έχουν σχέση με το κέντρο) και για το λόγο αυτό προτείνεται η κίνηση σε περιφερειακούς του κέντρου άξονες.

Εναλλακτικά μέσα και συνδυασμοί μετακινήσεων:

  • Για την είσοδο στο κέντρο από τα προάστια προτείνεται και η μετεπιβίβαση, τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής, στα ΜΜΜ, στις παρυφές των κεντρικών περιοχών, όπως στο μετρό (π.χ. στον μεγάλο υπόγειο χώρο στάθμευσης στο μετρό Συγγρού-Φιξ) και στα λεωφορεία και τρόλεϊ.
  • Για τις κοντινές μετακινήσεις στο κέντρο προτείνεται, όπου είναι δυνατόν, το περπάτημα και το ποδήλατο.
  • Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ώρες κυκλοφοριακής αιχμής στο κέντρο είναι 8:30-10:00 το πρωί και 2:00-4:00 το απόγευμα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην παρούσα φάση σταδιακής εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του Μεγάλου Περιπάτου, δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα η αποκλειστική χρήση των ΜΜΜ στις νέες λωρίδες κυκλοφορίας τους (Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Βασ.Σοφίας, Φιλελλήνων και στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος). Οι λεωφορειολωρίδες θα μπουν σύντομα σε εφαρμογή, όταν η κυκλοφορία προσαρμοστεί στις νέες ρυθμίσεις, ταυτόχρονα με τη λειτουργία αρκετών νέων οργανωμένων χώρων και θέσεων αναμονής ταξί.

Δες ακόμα: Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: 32 ερωτήσεις και απαντήσεις για το έργο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
2'
61 - 45
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;